fbpx

Jarní závitky (vegan)

Jarní závitky jsou má čínská láska. Jedla jsem je v mnoha podnicích a slepě jsem byla přesvědčená o tom, že jsou pouze zeleninové závitky, jak už z názvu vyplývá. Párkrát mě po kousnutí do závitku překvapila nová chuť, jednou mě ale překvapilo kousnutí do kusu kachny. Začala jsem si je tedy dělat doma tak, jak je mám nejradši :)

Jarní závitky (vegan)

Ingredience na 5 porcí

  • půl balení rýžového papíru (cca 10ks)
  • půl balení rýžových nudlí (50g)
  • hlávka baby salátu
  • 1 pórek nebo jarní cibulka
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • sweet-chilli omáčka dle chuti

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Dej si vařit trochu vody a přečti si návod na obalu od rýžových nudlí. Doporučuji ochutit trochou kari nebo bylinek, jsou ale super i bez koření. Než se ti uvaří (což je max 5 minut), natrhej si lístky z salátu, nakrájej si papriku a pórek na drobno,mrkev nastrouhej na slabé plátky. Vodu z nudlí sceď do takové nádoby, do které se vejde rýžový papír.

Jarní závitky (vegan)
2

Teď přijde nepříjemná část pro ty méně zručné kuchaře. Připrav si na linku suché prkýnko a vedle nádobu s horkou vodou z nudlí a namoč první papír. Když už je papír na omak měkký (ne moc), vyndej a polož na prkýnko. Dolů doprostřed papíru napatlej trochu sweet-chilli omáčky a naskládej zeleninu a nudle tak, aby se to dalo zabalit. Doporučuji na omáčku položit list salátu a naskládat zbytek na ten list, balí se to potom znatelně líp.

Jarní závitky (vegan)
3

Přehodit spodek papíru přes zeleninu, co nejvíce utáhnout.
Přehodit obě strany papíru přes zeleninu, co nejvíce utáhnout.
Srolovat.
Usmažit na pánvi v oleji, nebo ve fritéze.
Tadá !

Jarní závitky (vegan)

Poznámka

Pokud se budeš smažit závitky ve fritéze, je lepší je udělat trochu menší, aby byly víc obalené papírem a nepraskaly. Na pánvi je zase lepší mít slabší vrstvu papíru, aby zelenina pěkně změkla. A pozor, rychle se pálí.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře