Jarní závitky (vegan)

Jarní závitky jsou má čínská láska. Jedla jsem je v mnoha podnicích a slepě jsem byla přesvědčená o tom, že jsou pouze zeleninové závitky, jak už z názvu vyplývá. Párkrát mě po kousnutí do závitku překvapila nová chuť, jednou mě ale překvapilo kousnutí do kusu kachny. Začala jsem si je tedy dělat doma tak, jak je mám nejradši :)

Carrie Vega

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • půl balení rýžového papíru (cca 10ks)
  • půl balení rýžových nudlí (50g)
  • hlávka baby salátu
  • 1 pórek nebo jarní cibulka
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • sweet-chilli omáčka dle chuti

Postup

1

Dej si vařit trochu vody a přečti si návod na obalu od rýžových nudlí. Doporučuji ochutit trochou kari nebo bylinek, jsou ale super i bez koření. Než se ti uvaří (což je max 5 minut), natrhej si lístky z salátu, nakrájej si papriku a pórek na drobno,mrkev nastrouhej na slabé plátky. Vodu z nudlí sceď do takové nádoby, do které se vejde rýžový papír.

2

Teď přijde nepříjemná část pro ty méně zručné kuchaře. Připrav si na linku suché prkýnko a vedle nádobu s horkou vodou z nudlí a namoč první papír. Když už je papír na omak měkký (ne moc), vyndej a polož na prkýnko. Dolů doprostřed papíru napatlej trochu sweet-chilli omáčky a naskládej zeleninu a nudle tak, aby se to dalo zabalit. Doporučuji na omáčku položit list salátu a naskládat zbytek na ten list, balí se to potom znatelně líp.

3

Přehodit spodek papíru přes zeleninu, co nejvíce utáhnout.
Přehodit obě strany papíru přes zeleninu, co nejvíce utáhnout.
Srolovat.
Usmažit na pánvi v oleji, nebo ve fritéze.
Tadá !

Poznámka

Pokud se budeš smažit závitky ve fritéze, je lepší je udělat trochu menší, aby byly víc obalené papírem a nepraskaly. Na pánvi je zase lepší mít slabší vrstvu papíru, aby zelenina pěkně změkla. A pozor, rychle se pálí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: 4 způsoby, jak ozdobně nakrájet ovoce

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Takový jste ještě neviděli: Stylový pudinkový dort s polomáčenými sušenkami bez pečení

Pečené květákové tyčinky se sýrem a česnekem

Čokoládovo-ovesné muffinky plněné datlovým karamelem

Čučoriedkový koláč s posýpkou

Jemný koláč s ořechovou náplní a medem

Podzimní jablečný koláč se skořicí

Nepečené arašídové kopečky s karamelem a bílou čokoládou

Matcha cake

Vláčná ovocná buchta

Jednoduché kynuté šátečky plněné povidlím