Čočkový hummus – novinka mezi pomazánkami

Varianta na oblíbenou pomazánku, která se skvěle hodí k zelenině i pečivu. Obrovskou výhodou je zde fakt, že čočku nemusíte dlouho máčet ani vařit, takže máte vše za chvilku hotové. :)

Vladimír

Autor

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 1 hrnek sušené čočky
  • 3 hrnky vody nebo kuřecího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1/4 hrnku tahini
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl na dochucení

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Postup

1

Vložte čočku do vody, popřípadě vývaru a přiveďte k varu v hrnci. Snižte plamen a nechte 30 minut probublávat, nebo dokud nebude čočka měkka.

2

Slijte a nechte úplně vychladnout.

3

Do mixéru vložte čočku, česnek, olej, tahini, citronovou šťávu, kmín a sůl. Mixujte dohladka, hotový humus přendejte do mísy a pokud chcete, pokapte ještě trochou olivového oleje. Servírujte s nakrájenou zeleninou nebo pita chlebem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový fondant

Pagáčky i pro vegany

Špagety se špenátovou omáčkou

Video: Nepečený duhový dort plný čerstvého ovoce a oříšků, za který vám tělo poděkuje

Treska pečená v těstíčku

Palačinky s čerstvým ovocem

Jemný čokoládový krém do dortů i na zdobení

Rychlý závin plněný cuketou, šunkou a sýrem

Seitan s hnědou omáčkou a rýží

Sirup do kávy – karamelový, vanilkový a čokoládový

Domácí jablečné čatní s rozinkami a zázvorem

Cheesecake s arašídovým máslem a čokoládovou ganachí