fbpx

Čočkový hummus – novinka mezi pomazánkami

Varianta na oblíbenou pomazánku, která se skvěle hodí k zelenině i pečivu. Obrovskou výhodou je zde fakt, že čočku nemusíte dlouho máčet ani vařit, takže máte vše za chvilku hotové. 🙂

  • Čas přípravy: 35 minut
  • Porce: 2
Recept na čočkový humus s olivovým olejem

Potřebujeme

  • 1 hrnek sušené čočky
  • 3 hrnky vody nebo kuřecího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1/4 hrnku tahini
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl na dochucení

lentil-hummus-2

Postup

1

Vložte čočku do vody, popřípadě vývaru a přiveďte k varu v hrnci. Snižte plamen a nechte 30 minut probublávat, nebo dokud nebude čočka měkka.

2

Slijte a nechte úplně vychladnout.

3

Do mixéru vložte čočku, česnek, olej, tahini, citronovou šťávu, kmín a sůl. Mixujte dohladka, hotový humus přendejte do mísy a pokud chcete, pokapte ještě trochou olivového oleje. Servírujte s nakrájenou zeleninou nebo pita chlebem.

Mohlo by vás zajímat:
olivový olej recepty rychlé recepty slané recepty snadné recepty

Zdroj: ohmyveggies.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře