Čočkový hummus – novinka mezi pomazánkami
Varianta na oblíbenou pomazánku, která se skvěle hodí k zelenině i pečivu. Obrovskou výhodou je zde fakt, že čočku nemusíte dlouho máčet ani vařit, takže máte vše za chvilku hotové. 🙂
- Čas přípravy: 35 minut
- Porce: 2

Potřebujeme
- 1 hrnek sušené čočky
- 3 hrnky vody nebo kuřecího vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1/4 hrnku tahini
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl na dochucení
Postup
Vložte čočku do vody, popřípadě vývaru a přiveďte k varu v hrnci. Snižte plamen a nechte 30 minut probublávat, nebo dokud nebude čočka měkka.
Slijte a nechte úplně vychladnout.
Do mixéru vložte čočku, česnek, olej, tahini, citronovou šťávu, kmín a sůl. Mixujte dohladka, hotový humus přendejte do mísy a pokud chcete, pokapte ještě trochou olivového oleje. Servírujte s nakrájenou zeleninou nebo pita chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
olivový olej recepty rychlé recepty slané recepty snadné recepty
Zdroj: ohmyveggies.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře