Míchaný salát s jahodami a bazalkovým tofu

Salát neobsahuje žádné sacharidy a je tudíž ideální na udržení štíhlé formy a přitom díky tofu zasytí. Vůbec se nebojte této netradiční kombinace. Jahody v salátu nejsou sladké, jak by se zdálo, ale spíše dodávají salátu kyselkavou chuť, proto už nepotřebuji ke zvýraznění chuti žádný dressing.

Míchaný salát s jahodami a bazalkovým tofu

Ingredience na 1 porce

  • 1 větší hrst – salát římský a ledový
  • 1 menší hrst – čerstvý baby špenát
  • čerstvá salátová okurka – asi 10 koleček
  • 4 čerstvé jahody
  • bazalkové tofu – půl kostky
  • provensálská sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 5 min

1

Všechny ingredience na drobno nakrájíme a smícháme na talíři. Tofu si necháme na konec. Nakrájíme ho na kostičky a ještě na prkýnku lehce dochutíme provensálskou solí, teprve potom dáme na talíř k dalším ingrediencím.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez kategorie, Saláty

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře