fbpx

Ingredience na 8 porcí

Těsto

  • 300 g kukuřičná mouka
  • 200 g rýžová mouka
  • 6 lžic třtinového cuku
  • 2 špetky soli
  • 250 ml slunečnicového oleje
  • 1 banán
  • 1 lžička guma guar
  • 100 ml vody

 
Náplň

  • 500 g dýňě hokkaido
  • 4 banány
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 pytlík agaru
  • 2 citrony
  • skořice
  • slunečnicová semínka
  • sušené ovoce

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

500 gramů očištěné, vydlabané a na menší kousky nakrájené dýně dejte vařit. Vařte do změknutí.

2

Smíchejte bezlepkové mouky spolu s cukrem, gumou guar a solí. V oleji rozmixujte banán. Vše smíchejte a rukama vypracujte těsto. Pokud bude moc sypké postupně přilévejte vodu (není nutné použít všechnu). Těsto vymačkejte rukama na dno pekáče, tak aby vznikli vyšší okraje. Pokud se vám celý plech vejde do lednice je ideální ho tam nechat dokud nedoděláte náplň.

3

4 banány rozmixujte spolu s cukrem a scezenou dýní dohladka. Přidejte celý pytlík agaru pořádně promíchejte, klidně dalším důkladným mixováním. Náplň nechte projít varem, přidejte šťávu ze dvou citronů a odstavce.

Dýňový koláč
4

Těsto vyndejte z ledničky, dno zasypte slunečnicovými semínky nebo jinými nasekanými ořechy a libovolným sušený ovocem (moc dobré jsou meruňky nebo datle). Náplň nalijte a rovnoměrně rozetřete. Mírně posypte skořicí a dejte péct. Pečte při 180 °C přibližně 35-40 minut.

Poznámka

Těsto je dost mastné takže s dobrým plechem nemusíte vymazávat. Agar musí projít varem a po zchladnutí krásně ztuhne takže pěkně drží náplň, ale já vždycky ukrojím kousek už po vyndání z trouby a užívám si sladkou, krémovou dýni :)

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Dýně Veganské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře