Batátovo-čočková polévka

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 batáty
  • hrnek vařené čočky
  • červená cibule
  • hrnek kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1l drůbežího vývaru (použila jsem krůtí)
  • libeček či petrželka
  • sůl

Postup

1

Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky. Na přepuštěném másle nechte zesklovatět cibulku, přihoďte zeleninu a tymián a lehce osmahněte. Zalijte vývarem a nechte vařit do měkka. Přisypte čočku a prohřejte. Dochuťte solí, libečkem nebo petrželí.

2

Část polévky odeberte, abyste zachovali strukturu, zbytek rozmixujte na krém, do kterého pak odebraný díl dejte zpět.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kávový cheesecake s čokoládovou polevou a kakaovým základem

Marmeládové knoflíčky

Jednoduchý bezé dort se šlehačkou a čerstvým ovocem

Ořechovo kokosové košíčky s riccotou a ovocem

6 nejlepších velikonočních receptů

Karnevalové italské castagnole

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Hříšně čokoládový dortík z avokáda

Jahodové cupcakes

Nadýchaná čokoládová pěna ze 2 ingrediencí, po které nepřiberete

Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku

Jablková štrúdľa