fbpx

Ingredience na 6 porcí

 

  • 2 batáty
  • hrnek vařené čočky
  • červená cibule
  • hrnek kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1l drůbežího vývaru (použila jsem krůtí)
  • libeček či petrželka
  • sůl

 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky. Na přepuštěném másle nechte zesklovatět cibulku, přihoďte zeleninu a tymián a lehce osmahněte. Zalijte vývarem a nechte vařit do měkka. Přisypte čočku a prohřejte. Dochuťte solí, libečkem nebo petrželí.

Batátovo-čočková polévka
2

Část polévky odeberte, abyste zachovali strukturu, zbytek rozmixujte na krém, do kterého pak odebraný díl dejte zpět.

Batátovo-čočková polévka

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře