Batátovo-čočková polévka
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 2 batáty
- hrnek vařené čočky
- červená cibule
- hrnek kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 1l drůbežího vývaru (použila jsem krůtí)
- libeček či petrželka
- sůl
Postup
1
Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky. Na přepuštěném másle nechte zesklovatět cibulku, přihoďte zeleninu a tymián a lehce osmahněte. Zalijte vývarem a nechte vařit do měkka. Přisypte čočku a prohřejte. Dochuťte solí, libečkem nebo petrželí.

2
Část polévky odeberte, abyste zachovali strukturu, zbytek rozmixujte na krém, do kterého pak odebraný díl dejte zpět.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}