Vepřové na rajčatech s cuketou a bazalkou

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 PL oleje
  • 0,5 ks cibule
  • 0,5 kg netučného mletého vepřového masa
  • 2 plechovky rajčat (nebo adekvátní množství čerstvých rajčat zbavených slupky)
  • 1 menší cuketa
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • hrst čerstvých bazalkových lístků
  • 250 g basmati rýže

Postup

1

V pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm na hrubo nakrájenou cibuli. Poté orestujeme i maso. Osolíme a opepříme.

2

Cuketu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Spolu s nakrájenými rajčaty ji přidáme do pánve, promícháme a dusíme asi 15 minut.

3

Nakonec vmícháme do masové směsi bazalkové lístky.

4

Servírujeme s vařenou basmati rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou

Vláčný čokoládovo-cuketový chléb s řeckým jogurtem

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Čokoládovo-cuketová buchta

15 minutové tiramisu kuličky

Čočkový salát s avokádem

Snídaňový dort z ovesných vloček a tvarohu

Cuketový koláč

Špaldovo-pohankové linecké cukroví

Banica – bulharský slaný koláč

Segedínský guláš

Nepečené čokoládové kostky s vlašskými ořechy a kokosem