Bezlepkový dýňový koláč s rozinkami

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150g pohankové hladké mouky
  • 600g dýně hokaido
  • 5 PL třtinový cukr
  • 3 lžíce oleje
  • 100g rozinky
  • 2 vejce
  • 2 ČL mleté skořice
  • 1 ČL mletý hřebíček
  • 50 ml mléko
  • 2 ČL soda
  • máslo na vymazání formy

Postup

1

Dýni nakrájíme na slabé plátky (cca 1cm), dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů do vytřeného pekáčku máslem asi na 15min. Pak ji rozmixujeme.

2

Rozinky namočíme do vody, aby změkly.
Zvlášť vyšleháme vejce s cukrem, olejem a přidáme rozinky a rozmixovanou dýni. Dále smícháme mouku, a koření (hřebíček a skořice) obě směsi promícháme dohromady.

3

Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme moukou (případně můžeme vyložit dno pečícím papírem), nalijeme hmotu a pečeme 1 hodinu na 180 stupňů.
Koláč můžete upéct i ve formě na bábovku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Oslnivé růžičky z nektarinek a listového těsta

Božské čoko minicheesecake’s bez mouky ze 3 ingrediencí

Video: Pečené brambory nadívané rozteklým sýrem a ozdobené vajíčkem

Nektarinkovo-špenátové smoothie

Nepečené vánoční kokosové kuličky plněné čokoládou za 30 minut

Křupavý pečený falafel

Delikátní jablečné pralinky v bílé čokoládě

Vánoční cukroví – bílkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorováním

Beetburger – veganský řepný burger s guacamole

Boeuf bourguignon – hovězí po burgundsku

Video: Fitness špenátové palačinky plněné cizrnou, jablkem a tahini

Popraskané dýňové sušenky