Vláčná jablečná roláda s cukrovou polevou a ořechy

Pokud máte rádi nesmrtelnou kombinaci jablek, oříšků a aromatických koření jako je skořice a hřebíček, můžete sáhnout po této roládě. 🙂 Je opravdu hodně vypiplaná, takže se můžete těšit na příjemnou výzvu s vynikajícím koncem.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 3 vejce
  • 2/3 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 hrnku jablečného pyré bez přidaného cukru
  • 2 lžíce melasy
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky soli

Krém

  • 30 g másla
  • 3 jablka, zbavená jadřince, oloupaná a nakrájená na kousky
  • 1/3 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/4 hrnku vody

Zdobení

  • 1 hrnek vlašských ořechů, posekaných
  • 110 g másla
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Plech s vyššími okraji vyložte pečícím papírem a lehce vymažte olejem.

2

Rozšlehejte vejce s cukrem do pěny, poté přidejte jablečné pyré a melasu.

3

V misce smíchejte mouku, kypřící prášek, skořici, zázvor, muškátový oříšek, hřebíček a sůl a vzniklou směs vmíchejte do jablečného základu.

4

Vlijte těsto do připravené formy a pečte přibližně 10 minut. Poté korpus ihned vyklopte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Zarolujte korpus a nechte vychladnout.

5

Na krém si připravte rozpuštěné máslo v rendlíku, do kterého přidejte jablka, cukr, skořici a muškátový oříšek. Přibližně 2 minuty vařte a poté přidejte vodu smíchanou se škrobem. Promíchejte a nechte probublávat přibližně 5 minut. Odstraňte z plotny, přemístěte jablka do mísy a nechte zchladnout, ideálně v lednici.

6

Jakmile korpus vychladne, opatrně jej rozbalte, natřete jablečným krémem a znovu zabalte.

7

V troubě vyhřáté na 180 °C nechte chvíli péct ořechy rozložené na plechu. Jakmile začnou vonět, vyndejte a nechte zchladnout.

8

Na polevu rozpusťte máslo v rendlíku, přisypte třtinový cukr a rozmíchejte. Vlijte smetanu a přiveďte směs k varu. Sundejte z plotny a zamíchejte moučkový cukr a vanilku.

9

Nalijte polevu rovnoměrně přes roládu, posypte ořechy a přendejte na servírovací talíř. Uchovávejte v lednici, než budete servírovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

„Malinové nebe“ – Nepečené malinové řezy s pudinkem

Slaná cuketová buchta plná sýra a slaniny

Pikantní vepřová směs s rýžovými nudlemi

La peperonata

Cuketový guláš s červenou čočkou

Nejlepší tvarůžková pomazánka

Ježci s lískovým oříškem

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a piniovými oříšky

Plněná kulatá cuketa

Duhový „Zebra dort“ který ohromí všechny hosty + Video

Salát z bílé ředkve

Špagety se špenátovou omáčkou