Ovesný koláč s jablky a řeckým jogurtem

Tento koláč si můžete dát bez jakýchkoliv výčitek. Obsahuje totiž jen lžíci třtinového cukru, zdravý bílý jogurt a jablíčka. Osvěží v letních dnech a k odpolednímu kafíčku je jako dělaný.

Ovesný koláč s jablky a řeckým jogurtem

Ingredience na 8 porcí

  • 2 hrnky rozemletých ovesných vloček
  • 2 bílky
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíci skořice
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 2 bílé řecké jogurty Milko
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru (nemusí být)
  • 5 nahrubo nastrouhaných jablek
  • kokosový olej na vymazání formy

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. V míse smícháme vločky, bílky, mléko a kypřicí prášek.

2

Těsto navrstvíme na dno vymazané koláčové formy a pečeme v troubě cca 10 minut.

3

Mezitím v misce smícháme bílý jogurt, cukr a skořici. Jogurtovou směsí pomažeme upečený korpus.

4

Vršek koláče poklademe nastrouhanými jablky a pečeme dalších cca 25–30 minut.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Pro začátečníky, Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Ilona Vojtíšková

Ilona Vojtíšková

Miluji to!

Odpovědět

Elena

Elena

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře