fbpx

Dýňový koláč s lahodným krémem

Dýňový koláč podzimních barev je dokonalou sladkou tečkou za náročným dnem. Koláč je lehký, zdravý, ke kávě jako stvořený.

IMG_20171116_165422

Ingredience na 12 porcí

Těsto

  • 250g mandlí
  • 250g dýně hokkaido
  • 100g třtinového cukru
  • Med dle libosti
  • 5 ks vejce
  • 80g špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 citron

Krém

  • 150g másla
  • 120g cukru moučky
  • Marmeláda na potření

Postup

Celkový čas přípravy: 50 min

1

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vysleháme s cukrem, přidáme med, nastrouhanou dýni, mandle, mouku, prášek do pečiva.

2

Z bílků vyšleháme sníh, lehce jej vmícháme do těsta. Vlijeme těsto do koláčové formy.

3

Pečeme cca 40 mibut na 180°C.

4

Z másla a cukru vyšleháme krém. Dort jím rozřízneme podélně a pomažeme marmeládou . Přiklopíme a namažeme krémem.

Mohlo by vás zajímat:
dezert dýně koláč Dezerty

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře