Dýňový koláč s lahodným krémem

Dýňový koláč podzimních barev je dokonalou sladkou tečkou za náročným dnem. Koláč je lehký, zdravý, ke kávě jako stvořený.

Terezka Simotová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 250g mandlí
  • 250g dýně hokkaido
  • 100g třtinového cukru
  • Med dle libosti
  • 5 ks vejce
  • 80g špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 citron

Krém

  • 150g másla
  • 120g cukru moučky
  • Marmeláda na potření

Postup

1

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vysleháme s cukrem, přidáme med, nastrouhanou dýni, mandle, mouku, prášek do pečiva.

2

Z bílků vyšleháme sníh, lehce jej vmícháme do těsta. Vlijeme těsto do koláčové formy.

3

Pečeme cca 40 mibut na 180°C.

4

Z másla a cukru vyšleháme krém. Dort jím rozřízneme podélně a pomažeme marmeládou . Přiklopíme a namažeme krémem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makovcová zmrzlina

Losos pečený s rajčaty, zelenými fazolkami a pestem

Kuřecí polévka

Nebezpečně rychlé tiramisu

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Jemný tvarohový koláč s křehkou kůrkou a mákem

Ozdobné hvězdičky s barevným průhledným středem

Cuketová pizza bez mouky

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou

Vegetariánské zelené kari

Video: Švédské masové koule v krémové omáčce s těstovinami z jednoho hrnce

Voňavý kořeněný sirup k přípravě svařeného vína či grogu