Babiččina sekaná

Vaříme bez tuku Marcela Šlehofrová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 700 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
  • 3 rohlíky
  • 300 ml mléka 0,5 % tuku
  • 120 g zelené, červené nebo žluté papriky
  • 2 vejce
  • 120 g cibule
  • 60 g strouhanky
  • 1 jarní cibulka
  • Sůl, pepř

Postup

1

Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce

2

Cibuli nakrájíme a orestujeme nasucho na teflonové pánvi

3

Papriku a jarní cibulku nakrájíme najemno

4

Všechny suroviny v míse důkladně promícháme

5

Vzniklou směs vložíme do silikonové formy na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 180ºC přibližně hodinu

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem. Pro zpestření můžeme do sekané přidat houby nebo žampiony, které ale musíme nejprve tepelně zpracovat. Buď povařit nebo nasucho orestovat na pánvi. Pak teprve přidat do směsi na sekanou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dietní kuřecí stripsy s cornflakovou krustou a petrželkou + Video

Nepečený čokoládový koláč s jahodami + Videorecept

Noky se sýrem a šunkou

Zelňačka

Banánová bábovka s ořechy, čokoládou a krémovou náplní

Dvojitě čokoládový cheesecake s kakaovými sušenkami

Domácí levandulová limonáda

Mrkvové koláčky s vanilkovým cheesecake krémem

Dýňová polévka s jablkem a zázvorem

Perfektní jogurtová zmrzlina za 5 minut

Kuře na pomerančích s brusinkami

Jablkový koláč