Bezlepkový veganský koláč z jablečného těsta

Koláč je z jablečného těsta, navrch lze kromě jablek použít i jiné ovoce.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na těsto:

  • 550 g jablek
  • 150 g rýžové mouky
  • 150 g kukuřičné mouky (hladké nebo polohrubé)
  • 100 g datlí
  • 6 lžic oleje
  • 2 vrchovaté lžíce karobu
  • 1 lžíce skořice
  • 1 bezlepkový prášek do pečiva

Na pokrytí koláče:

  • Jablka nebo jakékoliv jiné ovoce podle chuti

Postup

1

Datle opláchneme a zalijeme vařící vodou v hrnku tak, aby byly akorát potopené. Necháme je stát a zatím si připravíme ostatní.

2

Jablka oloupeme. Mezitím nám datle trochu změkly, tak je společně s oloupanými jablky, olejem, karobem a skořicí rozmixujeme.

3

Zvlášť smícháme oba druhy mouky, přisypeme do nich prášek do pečiva a vše vsypeme k rozmixované hmotě. Hned přendáme na menší plech a poklademe libovolným ovocem.

4

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvové špagety s guacamole

Domácí smetanový sýr + Videonávod

Jednoduchý a zdravý kakaový koláč s kefírem z 5 obyčejných ingrediencí

Video: Restované žampiony na bílém víně s karamelizovanou cibulkou

Krůtí roláda plněná polníčkem, rukolou a mozzarellou

Hutné máslové řezy s čokoládovými kousky a salkem

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Bleskové borůvkové minimuffiny

Cuketová pizza bez mouky

Hráškový krém s opečenou slaninou

Quesadila s chorizem a černými fazolemi

Kuskus s grilovanou cuketou a mrkví