fbpx

Bezlepkový veganský koláč z jablečného těsta

Koláč je z jablečného těsta, navrch lze kromě jablek použít i jiné ovoce.

Bezlepkový veganský koláč z jablečného těsta

Ingredience na 10 porcí

Na těsto:

  • 550 g jablek
  • 150 g rýžové mouky
  • 150 g kukuřičné mouky (hladké nebo polohrubé)
  • 100 g datlí
  • 6 lžic oleje
  • 2 vrchovaté lžíce karobu
  • 1 lžíce skořice
  • 1 bezlepkový prášek do pečiva

Na pokrytí koláče:

  • Jablka nebo jakékoliv jiné ovoce podle chuti

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Datle opláchneme a zalijeme vařící vodou v hrnku tak, aby byly akorát potopené. Necháme je stát a zatím si připravíme ostatní.

2

Jablka oloupeme. Mezitím nám datle trochu změkly, tak je společně s oloupanými jablky, olejem, karobem a skořicí rozmixujeme.

3

Zvlášť smícháme oba druhy mouky, přisypeme do nich prášek do pečiva a vše vsypeme k rozmixované hmotě. Hned přendáme na menší plech a poklademe libovolným ovocem.

4

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře