Bezlepkový veganský koláč z jablečného těsta
Koláč je z jablečného těsta, navrch lze kromě jablek použít i jiné ovoce.

Ingredience na 10 porcí
Na těsto:
- 550 g jablek
- 150 g rýžové mouky
- 150 g kukuřičné mouky (hladké nebo polohrubé)
- 100 g datlí
- 6 lžic oleje
- 2 vrchovaté lžíce karobu
- 1 lžíce skořice
- 1 bezlepkový prášek do pečiva
Na pokrytí koláče:
- Jablka nebo jakékoliv jiné ovoce podle chuti
Postup
Celkový čas přípravy: 120 min
Datle opláchneme a zalijeme vařící vodou v hrnku tak, aby byly akorát potopené. Necháme je stát a zatím si připravíme ostatní.
Jablka oloupeme. Mezitím nám datle trochu změkly, tak je společně s oloupanými jablky, olejem, karobem a skořicí rozmixujeme.
Zvlášť smícháme oba druhy mouky, přisypeme do nich prášek do pečiva a vše vsypeme k rozmixované hmotě. Hned přendáme na menší plech a poklademe libovolným ovocem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře