Dýňová polévka s rajčaty

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menšní dýně hokkaidó
  • cca 15–20 cherry rajčat, jsou sladší než normální v tomto ročním období
  • sůl
  • pepř
  • 800 l zeleninového vývaru
  • 3 mrkve
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • dýňový olej na pokapání
  • pečivo k podávání

Postup

1

Nejprve si rozkrojíme dýni a vydlabeme semínka, hokkaidó nemusíme loupat, takže ji jen nakrájíme na menší kousky.

2

Vhodíme do hrnce, mrkve oloupeme a také nakrájíme na menší kousky a opět s nimi do hrnce k dýni, stejně tak přidáme i cherry rajčata. Vše zalijeme vodou a dáme vařit do změknutí. Vody dáme tak, aby všechny suroviny byly ponořené. Jakmile je dýně i mrkev měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je moc hustá, lehounce přidáme maximálně hrnek vody, pak se totiž polévka ještě ředí kokosovým mlékem.

3

Když máme polévku hladkou/rozmixovanou, tak přidáme bujon a necháme dokonale rozpustit, přilijeme mléko a necháme ještě pět minut provařit.

4

Poté dochutíme solí, té je většinou potřeba hodně, a pepřem. Polévku rozdělíme do misek nebo talířků a pokapeme kvalitním dýňovým olejem, který dodá polévce výraznější oříškovou chuť :). Podáváme s pečivem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Veselé velikonoční sušenky s čokoládovým krémem a vajíčky

Salmone con salsa di erbe aromatiche

Pavlova dortíky

Makový koláč se švestkami

Kakaové řezy

Zapékaná cuketa s tempehem, zeleninou a chilli

Karamelizované restované banány s rumem a skořicí do 30 minut

Rychlá a hodně dobrá plněná kapsa

Slaninové jednohubky se sýrem

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Houbová sůl