
Nejprve si rozkrojíme dýni a vydlabeme semínka, hokkaidó nemusíme loupat, takže ji jen nakrájíme na menší kousky.
Vhodíme do hrnce, mrkve oloupeme a také nakrájíme na menší kousky a opět s nimi do hrnce k dýni, stejně tak přidáme i cherry rajčata. Vše zalijeme vodou a dáme vařit do změknutí. Vody dáme tak, aby všechny suroviny byly ponořené. Jakmile je dýně i mrkev měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je moc hustá, lehounce přidáme maximálně hrnek vody, pak se totiž polévka ještě ředí kokosovým mlékem.
Když máme polévku hladkou/rozmixovanou, tak přidáme bujon a necháme dokonale rozpustit, přilijeme mléko a necháme ještě pět minut provařit.
Poté dochutíme solí, té je většinou potřeba hodně, a pepřem. Polévku rozdělíme do misek nebo talířků a pokapeme kvalitním dýňovým olejem, který dodá polévce výraznější oříškovou chuť :). Podáváme s pečivem.