Opečené tofu s ořechy a brusinkovou omáčkou

Pokud máte rádi tofu ,tak tyhle opečené tofu trojhránky s ořechy ochucené medvědím česnek a brusinkovou omáčkou s pomerančem Vám na rtech vykouzlí úsměv. Kombinace chutí je opravdu znamenitá a s pečivem se jedná o jednoduchou ,ale výbornou večeři.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • směs ořechů a semínek v poměru jaký Vám vyhovuje – dýňová semínka, vlašské ořechy, lískové ořechy, slunečnicová semínka, kešu ořechy ( množství jsou dvě menší hrsti )
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný nebo medvědí česnek, ten jsem zvolila já a chuť byla znamenitá
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • pepř
  • brusinkový kompot, já osobně doporučuji z Dm drogeriie značku Alnatura, jsou podle mě nejlepší
  • čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva
  • cca 400g tofu ( což jsou většinou dvě tofu ) , ideálně oříškové, také prodává Alnatura nebo uzené, tak bude mít celé jídlo výraznější chuť
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • ořechový olej – mandlový, z lískových ořechů nebo z vlašských ořechů
  • olej na smažení

Postup

1

Nejprve si připravíme brusinkovou omáčkou, a to velmi jednoduše, brusinkový kompot cca 100g naředíme trochou pomerančové šťávy a lehounce osolíme a opepříme. Ale opravdu jen lehce,výsledná omáčka má být sladká s lehkým tónem kyselosti pomeranče a má být trošinku pikantní díky pepři.

2

A teď na ořechovou směs, všechny ořechy nasucho opražíme cca tři minuty na pánvi, tak se krásně rozvoní. Poté přendáme spolu s česnekem nebo nasekaným medvědím česnekem ( stačí jedna lžička ) do mixéru a umixujeme na hrubší ořechovou drť :) Tu lehce naředíme vybraným ořechovým olejem, jen tak aby byla směs trošinku tekutější, cca 1-2 lžíce oleje. Směs dochutíme solí, pepřem a čerstvou nasekanou petrželkou. Pokud máte domácí česnek dejte jen půlku, jinak přebije chuť oříšků.

3

A jdeme na to hlavní, na tofu. To si nakrájíme na plátky silné max jeden centimetr a ty ještě překrojíme tak, aby nám vznikly trojhránky. Nyní si nachystáme těstíčko na obalování - 8 lžic studené vody + 4 lžíe hladké mouky + sůl +pepř - nyní by nám mělo vzniknout lepkavé těstíčko, pokud je moc husté můžeme přidat lžíci vody. V tomto těstíčku obalujeme tofu a poté ještě ve strouhance. Ihned smažíme na dobře rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Trvá to cca 6minut. Pak už jen podáváme s opečeným pečivem , brusinkovou omáčkou a ořechy. A zaručuji Vám, že až si opečené tofu namočíte do brusinek a navrch dáte ořechovou směs , tak v puse zažijete chuťový festival :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený citrónový cheesecake s mandlemi, kešu ořechy a chia semínky

Knedlíky s vajíčkem trochu jinak

Pečené kořeňené blumy

Pikantní sojové nudličky

Svatební koláčky

Nadýchané dýňové řezy se skořicí a polevou z javorového sirupu

Česnekové krutony

Video: Šťavnatá kuřecí křidélka v BBQ medové marinádě

Dýňový krém, co má říz

Zapékané těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Slaná cuketová buchta plná sýra a slaniny