Dýňové minilívanečky s borůvkovým přelivem

Na jaře je nejvyšší čas začít likvidovat poslední zbytky z mrazáku, aby bylo místo na další sezónu. A tak jsem vytáhla dýňové pyré a borůvky a byla z toho výtečná snídaně.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 100 g dýňového pyré
  • 1 vejce
  • 70 g bílého jogurtu
  • 50 g rozemletých ovesných vloček
  • půlka banánu
  • špetka prášku do pečiva
  • špetka sody

Na ozdobu:

  • mražené borůvky
  • troška vody
  • agáve sirup (či jiné sladidlo)

Postup

1

Do vyšší nádoby dejte všechny ingredience, banán pokrájejte na kousky. Tyčovým mixérem vše rozmixujte do hladkého těsta. Rozpalte si kontaktní gril a lžící tvořte minilívanečky, které opečte z každé strany cca minutu.

2

Jakmile budou krásně zlatavé, přendejte na talíř a dopečte stejným způsobem i zbytek těsta. Mezitím si do malého rendlíčku nasypte borůvky a podlejte je troškou vody. Nechte na sporáku ohřát tak, aby se voda částečně zredukovala a zůstala spíše sirupovitá hmota (trvá to pár minut).

3

Pak už jen lívanečky pěkně naskládejte na talíř, zakápněte agáve sirupem a polejte horkými borůvkami. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Veganské a zdravé mac’n’cheese z dýně s pečenými rajčátky

Pečené bramborové špalíky s tymiánovým máslem

Jednoduchý jogurtový dezert

Pečené kuřecí nugetky s medovo-česnekovou omáčkou

Jogurtovo ovocné mini-zmrzlinky

Krkovička s rajčátky a mrkví

Domácí rakytníkový sirup

Obrácené švestkové koláčky

Špenátové palačinky

Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou

Cheesecakové řezy s křehkým korpusem a jablky

Zelné závitky s vůní kari