Bulgurový koláč s rajčaty, mozzarelou, žampióny

Jídla, která vznikají tak nějak náhodou jsou del mého nejlepší a právě takto vznikl tento slaný koláč. Od včerejšího vaření mi zbylo docela dost bulguru a přemýšlela jsem jak jej zužitkovat. Napadla mě varianta slaného koláče. Jako náplň jsem zvolila žampióny, rajčata, mozzarelu a červenou cibulku. Koláč je bezvadný jako lehčí oběd či večeře

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g bulguru
  • 1 malá cibule
  • 2 bobkové listy
  • 2 vejce
  • 200 g drcených rajčat v plechovce
  • sůl
  • 2 lžičky oregána
  • 2 lžičky bazalky
  • 1 balení mozzarely
  • 4-5 žampiónů
  • 1 malá červená cibule
  • 2-3 rajčata

Postup

1

Nejprve si dáme vařit bulgur. Dle návodu na obalu, jen k němu do vody ještě přidáme oloupanou malou cibuli a bobkové listy. Tedy bulgur propláchneme a vaříme v osolené vroucí vodě (v poměru 1díl bulguru, 2 díly vody) cca 12-15 minut. Poté necháme 5 minut stát. Nakonec vyjmeme cibuli a bobkové listy a necháme trochu zchladnout.

2

Poté bulgur dáme do mísy, kde jej promícháme společně s vajíčky. Směsí pak naplníme koláčovou formu, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Bulgurovou směs rozprostřeme rovnoměrně po celé formě. Poté si smícháme drcená rajčata s trochou soli, oregánem a bazalkou a tímto potřeme bulgurovou směs.

3

Žampióny si očistíme a nakrájíme na plátky. Stejně tak rajčata a mozzarelu, cibuli na kolečka. Nejprve poklademe na koláč žampióny, polovinu mozzarely, poté rajčata a cibuli a zbytek mozzarely. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Velikonoční beránek zdravější varianta

Meruňková bublanina

Domácí pomerančová zmrzlina bez rafinovaného cukru

Rychlé těstoviny s chřestem

Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší

Video: Květák nadívaný sýrem, slaninou a kadeřávkem, s křupavou kůrčičkou

Pohánkové rizoto

Seitan – základní recept

Žitné bagetky

Borůvkové lívance s javorovým sirupem

Cuketové nudličky se sýrovou omáčkou a bylinkami

Svatomartinské rohlíčky