Krevety s ananasem

Ingredience na 10 porcí
- 125 ml omáčky teriyaki
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce cukru
- 1/2 čajové lžičky sušené červené papriky (nasekané)
- 1 špetka soli
- 3 stroužky česneku
- 2 ks jarní cibulky
- Šťáva z půlky citronu
- 1 čerstvý ananas
- 200 g čerstvých krevet, vyloupaných
- 20-30 plátků slaniny
POMŮCKY:
- cca 30 ks špejlí se špičkou
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Jako první ponoříme připravené špejle do mísy s vodou. Minimálně na 30 minut, nejlépe na 2 hodiny. Je to proto, aby se nám špejle v troubě nespálily. Až teprve poté začneme se samotným receptem.
Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si pekáč, na který položíme mřížku do trouby.
Začneme marinádou. V míse smícháme teriyaki omáčku, nastrouhaný zázvor, cukr, papriku, sůl, prolisovaný česnek, nasekanou jarní cibulku. Té bych tam přidal jen polovinu, druhá polovina lze využít na závěrečný posyp. V neposlední řadě přidejme šťávu z půlky citronu. Celé důkladně promícháme.

Ananas si pokrájíme na jednotlivé kostky. Vezmeme krevetu, přiložíme ke kostce ananasu a zabalíme připraveným plátkem slaniny. Na závěr propíchneme špejlí a odložíme na připravenou mřížku s pekáčem.
Vyskládané krevety s ananasem a slaninou rovnoměrně potřeme marinádou. Dáme do trouby na 10 minut.

Poté je vyjmeme a potřeme znovu marinádou. Vrátíme zpět do trouby na 15 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Předkrmy
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře