Jako první ponoříme připravené špejle do mísy s vodou. Minimálně na 30 minut, nejlépe na 2 hodiny. Je to proto, aby se nám špejle v troubě nespálily. Až teprve poté začneme se samotným receptem.
Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si pekáč, na který položíme mřížku do trouby.
Začneme marinádou. V míse smícháme teriyaki omáčku, nastrouhaný zázvor, cukr, papriku, sůl, prolisovaný česnek, nasekanou jarní cibulku. Té bych tam přidal jen polovinu, druhá polovina lze využít na závěrečný posyp. V neposlední řadě přidejme šťávu z půlky citronu. Celé důkladně promícháme.
Ananas si pokrájíme na jednotlivé kostky. Vezmeme krevetu, přiložíme ke kostce ananasu a zabalíme připraveným plátkem slaniny. Na závěr propíchneme špejlí a odložíme na připravenou mřížku s pekáčem.
Vyskládané krevety s ananasem a slaninou rovnoměrně potřeme marinádou. Dáme do trouby na 10 minut.
Poté je vyjmeme a potřeme znovu marinádou. Vrátíme zpět do trouby na 15 minut.