Levandulový cukr

Docela často při pečení používám levandulový cukr a tak mě napadlo, sepsat vám ho i samostatně. Levandulový cukr je skvělý např. na dochucování jakýchkoliv dezertů, ať už korpusů nebo krémů, či do kávy nebo čaje, kompotů, kam budete chtít :). Pár receptů u mě také najdete. Levandulový cukr se dá krásně využít i jako jedlý dárek.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 – 2 lžíce sušené levandule

Postup

1

Poměr cukru a levandule berte klidně orientačně, podle toho jak silný si cukr připravíte, tak pak budete dávkovat a případně ředit s normálním cukrem. Já dělám 1 hrnek : 1 lžíce.
Levanduli můžete použít i čerstvou, s tou jsem ale cukr ještě nedělala, tak nemám vyzkoušený žádný poměr.

2

Cukr a levanduli nasypte do food procesoru nebo mlýnku na kávu a rozmixujte.

3

Skladujte v temnu, v uzavřené nádobě, ideálně ve sklenici s víčkem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Křupavé zelné placičky

Míša dort

Cizrnovo batátové kari (nejen) z pomalého hrnce

Rýchly koláč z mikrovlnky

Bezlepkové boloňské špagety

Kokosové nanuky s kiwi, chia semínky a bez rafinovaného cukru

Raffaello

Salát z rukoly, ředkviček a balkánského sýra

Špagetová hnízda z muffinového plechu

Rybí placičky v sezamu

Košíčky z medvědího česneku s vaječným krémem