Levandulový cukr
Docela často při pečení používám levandulový cukr a tak mě napadlo, sepsat vám ho i samostatně. Levandulový cukr je skvělý např. na dochucování jakýchkoliv dezertů, ať už korpusů nebo krémů, či do kávy nebo čaje, kompotů, kam budete chtít :). Pár receptů u mě také najdete. Levandulový cukr se dá krásně využít i jako jedlý dárek.

Ingredience na 10 porcí
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 – 2 lžíce sušené levandule
Postup
Celkový čas přípravy: 5 min
Poměr cukru a levandule berte klidně orientačně, podle toho jak silný si cukr připravíte, tak pak budete dávkovat a případně ředit s normálním cukrem. Já dělám 1 hrnek : 1 lžíce.
Levanduli můžete použít i čerstvou, s tou jsem ale cukr ještě nedělala, tak nemám vyzkoušený žádný poměr.
Cukr a levanduli nasypte do food procesoru nebo mlýnku na kávu a rozmixujte.
Skladujte v temnu, v uzavřené nádobě, ideálně ve sklenici s víčkem.
Mohlo by vás zajímat: