fbpx

Levandulový cukr

Docela často při pečení používám levandulový cukr a tak mě napadlo, sepsat vám ho i samostatně. Levandulový cukr je skvělý např. na dochucování jakýchkoliv dezertů, ať už korpusů nebo krémů, či do kávy nebo čaje, kompotů, kam budete chtít :). Pár receptů u mě také najdete. Levandulový cukr se dá krásně využít i jako jedlý dárek.

Levandulový cukr

Ingredience na 10 porcí

  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 – 2 lžíce sušené levandule

Postup

Celkový čas přípravy: 5 min

1

Poměr cukru a levandule berte klidně orientačně, podle toho jak silný si cukr připravíte, tak pak budete dávkovat a případně ředit s normálním cukrem. Já dělám 1 hrnek : 1 lžíce.
Levanduli můžete použít i čerstvou, s tou jsem ale cukr ještě nedělala, tak nemám vyzkoušený žádný poměr.

2

Cukr a levanduli nasypte do food procesoru nebo mlýnku na kávu a rozmixujte.

3

Skladujte v temnu, v uzavřené nádobě, ideálně ve sklenici s víčkem.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře