
Na jeden koláč budete potřebovat:
Plech vyložte pečícím papírem a dejte rozehřát troubu na 180°C.
Do mísy dejte cuketu, rozšlehaná vejce, mouky, olej, prolisovaný česnek, oregano, prášek do pečiva, sůl a na malé kousíčky nakrájenou pancettu a pořádně promíchejte.
Těsto vlijte do pekáče a dejte do trouby zapéct na 5 minut.
Mezitím nakrájejte cibuli, rajčata a papriky na kolečka a sýr na plátky. Pak cibuli, rajčata a papriku rovnoměrně naskládejte na koláč a pečte 20 minut.
Pak poklaďte sýrem a dejte ještě na 5 minut zapéct.
Se slaninou a majoránkou: všechny ingredience z předchozího receptu nad čarou 200g domácí slaniny 2 lžíce majoránky 1 sáček prášku do pečiva 4 velké rajčata 2 papriky 1 velká cibule 300g cheddaru nebo dobrého eidamu či ementálu Postupujte jako v předchozím receptu. Místo pancetty dejte slaninu, místo oregana majoránku a místo mozzarely cheddar.
Houbový: všechny ingredience z prvního receptu nad čarou 200g žampiónů nebo jiných hub 1 malá cibule + 1 lžíce oleje nebo sádla navíc 2 lžíce majoránky 300 g dobrého uzeného eidamu Plech vyložte pečícím papírem a dejte rozehřát troubu na 180°C. Žlutou cibuli nakrájejte na kostičky a dosklovata opečte na sádle. Přidejte na plátky nakrájené žampiony nebo jiné houby a poduste asi 10 minut a nechejte vychladnout. Do mísy dejte cuketu, rozšlehaná vejce, mouky, olej, prolisovaný česnek, majoránku, prášek do pečiva, sůl a vychladlé houby a pořádně promíchejte.Těsto vlijte do pekáče a dejte do trouby na 25 minut. Pak poklaďte sýrem a dejte ještě na 5 minut zapéct. Cibulový: všechny ingredience z prvního receptu nad čarou 200g slaniny 4 velké cibule (můžou být různé žlutá, červená, bílá) 2 lžíce směsi tymiánu, oregana, saturejky 300g cheddaru Plech vyložte pečícím papírem a dejte rozehřát troubu na 180°C. Do mísy dejte cuketu, rozšlehaná vejce, mouky, olej, prolisovaný česnek, bylinky, prášek do pečiva, sůl a na malé kousíčky nakrájenou slaniny a pořádně promíchejte.Těsto vlijte do pekáče a dejte do trouby zapéct na 5 minut. Mezitím nakrájejte cibuli na kolečka a nastrouhejte sýr. Pak cibuli rovnoměrně naskládejte na koláč a pečte 20 minut. Pak posypte sýrem a dejte ještě na 5 minut zapéct. Pikantní: všechny ingredience z prvního receptu nad čarou 200g pálivého choriza 2 velké cibule 1 chilli paprička 1 červená kapie 4 rajčata 300g dobrého ementálu Plech vyložte pečícím papírem a dejte rozehřát troubu na 180°C. Do mísy dejte cuketu, rozšlehaná vejce, mouky, olej, prolisovaný česnek, oregano, prášek do pečiva, sůl a na malé kousíčky nakrájené chorizo a pořádně promíchejte.Těsto vlijte do pekáče a dejte do trouby zapéct na 5 minut. Mezitím nakrájejte cibuli, rajčata a papriky na kolečka a sýr nastrouhejte. Pak cibuli, rajčata a papriky rovnoměrně naskládejte na koláč a pečte 20 minut. Pak posypte sýrem a dejte ještě na 5 minut zapéct. Slaninový: všechny ingredience z prvního receptu nad čarou 100g slaniny v celku 200g anglické slaniny na plátky 2 cibule 300g mozzarely Plech vyložte pečícím papírem a dejte rozehřát troubu na 180°C. Do mísy dejte cuketu, rozšlehaná vejce, mouky, olej, prolisovaný česnek, prášek do pečiva, sůl a pořádně promíchejte.Těsto vlijte do pekáče a dejte do trouby zapéct na 5 minut. Mezitím nakrájejte cibuli a sýr nastrouhejte. Pak na koláč rozložte slaninu a cibuli a pečte 20 minut. Pak poklaďte sýrem a dejte ještě na 5 minut zapéct.