Nepečený dezert s Nutellou a jahodami
Velmi dekadentní a krémový dezert, který je hotový v mžiku. 🙂 Jednoduchým střídáním vrstev čokoládových sušenek, pudinku a jahod vznikne originální dezert. Spojuje ho Nutella, která dodává sladkému potěšení tu správnou čokoládovou tečku.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 2 pytlíky vanilkového pudinkového prášku
- 2 lžíce cukru krystal
- 1 litr plnotučného mléka
- 1/2 hrnku Nutelly (nebo jiné čokoládové pomazánky) – zkuste domácí Nutellu z avokáda
- 340 g šlehačky
- 400 g čokoládových sušenek (bebe)
- asi 36 čerstvých jahod, umytých a nakrájených na tenké plátky
Poleva
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce Nutelly
- 1 hrnek moučkového cukru (toto množství je uvedeno v originálním receptu, použijte klidně menší množství)
Postup
1
Podle návodu na obalu uvařte 2 pudinky (z 1 litru plnotučného mléka a 2 lžic cukru).
2
Vmíchejte Nutellu a šlehačku. Zapékací formu vyložte kreky, aby pokrývaly celé dno.
3
Polovinu pudinkové směsi nalijte na krekry. Polovinu nakrájených jahod naskládejte rovnoměrně na směs.
4
Vyskládejte vrstvu krekrů na jahody. Krekry případně nalámejte tak, aby hezky pokrývaly celou vrstvu a nevznikly mezery.
5
Nalijte druhou polovinu pudinkové směsi, opět navrstvěte jahody a pokryjte krekry.
6
Na polevu: rozpusťte máslo s mlékem. Není nutné přivést k varu. Přidejte kakao, Nutellu a moučkový cukr a důkladně promíchejte.
7
Nalijte polevu na krekry a stěrkou rozetřete po celém povrchu.
8
Přes noc umístěte do lednice a nechte důkladně ztuhnout.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}