fbpx

Nepečený dezert s Nutellou a jahodami

Velmi dekadentní a krémový dezert, který je hotový v mžiku. 🙂 Jednoduchým střídáním vrstev čokoládových sušenek, pudinku a jahod vznikne originální dezert. Spojuje ho Nutella, která dodává sladkému potěšení tu správnou čokoládovou tečku.

Nepečený dezert s nutellou a jahodami

Ingredience

  • 2 pytlíky vanilkového pudinkového prášku
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 1 litr plnotučného mléka
  • 1/2 hrnku Nutelly (nebo jiné čokoládové pomazánky) – zkuste domácí Nutellu z avokáda
  • 340 g šlehačky
  • 400 g čokoládových sušenek (bebe)
  • asi 36 čerstvých jahod, umytých a nakrájených na tenké plátky

Poleva

  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 2 lžíce Nutelly
  • 1 hrnek moučkového cukru (toto množství je uvedeno v originálním receptu, použijte klidně menší množství)

No-Bake-Strawberry-Eclair-Cake

Postup

1

Podle návodu na obalu uvařte 2 pudinky (z 1 litru plnotučného mléka a 2 lžic cukru).

2

Vmíchejte Nutellu a šlehačku. Zapékací formu vyložte kreky, aby pokrývaly celé dno.

3

Polovinu pudinkové směsi nalijte na krekry. Polovinu nakrájených jahod naskládejte rovnoměrně na směs.

4

Vyskládejte vrstvu krekrů na jahody. Krekry případně nalámejte tak, aby hezky pokrývaly celou vrstvu a nevznikly mezery.

5

Nalijte druhou polovinu pudinkové směsi, opět navrstvěte jahody a pokryjte krekry.

6

Na polevu: rozpusťte máslo s mlékem. Není nutné přivést k varu. Přidejte kakao, Nutellu a moučkový cukr a důkladně promíchejte.

7

Nalijte polevu na krekry a stěrkou rozetřete po celém povrchu.

8

Přes noc umístěte do lednice a nechte důkladně ztuhnout.

Mohlo by vás zajímat:
jahody kakao nutella pudink šlehačka Dezerty

Zdroj: www.chef-in-training.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře