fbpx

Celozrnný hrnkový knedlík ze špaldové mouky

Máte chuť na knedlík, ale nemáte čas ho připravovat několik hodin ani se vám nechce kupovat klasický bílý knedlík v obchodě? Zkuste tuto rychlou celozrnnou variantu. :)

Celozrnný hrnkový knedlík

Ingredience na 4 porce

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 pytlíky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 kus celozrnného rohlíku
  • 1 PL sekané pažitky
  • sůl
  • olej na vymazání hrnečků

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Připravíme si hrnky o objemu 250 ml.

2

Do mísy prosijeme mouku, sůl a prášek do pečiva.

3

Mléko necháme ohřát na pokojovou teplotu a přidáme do mísy.

4

Z vajíček oddělíme bílek a žloutek. Žloutky přidáme do těsta a bílky vyšleháme na tuhý sníh.

5

Rohlík nakrájíme na kostičky a spolu s pažitkou přidáme do mísy. Zpracujeme těsto.

6

Bílkový sníh opatrně zamícháme do těsta.

7

Hrnky vymažeme olejem a plníme je asi do 3/4 těstem. Toto množství těsta by vám mělo vyjít na 4 hrnky.

8

Do hrnce dáme vařit vodu tak, aby sahala asi do poloviny výšky hrnečků. Na dno dáme složený hadr a na něj naskládáme hrnečky.

9

Knedlíky vaříme ve vodní lázni 33 minut, poté vyklopíme, nakrájíme a podáváme.

Mohlo by vás zajímat:
Bez oříšků Fitness a zdravé Hlavní jídla Jaro Léto Podzim Přílohy Pro diabetiky Vegetariánské Zima

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře