Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy
Tuto slavnou americkou dobrotu jste možná nikdy neměli, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Tento pro nás netradiční recept je hotový během chvíle, děti si ho určitě zamilují a báječně se hodí třeba i pro pány na nějaké to posezení u sportovních událostí a nebo jako zajímavost při letním grilování. :)

Ingredience na 10 porcí
- 1 a 1/2 hrnku kukuřičné mouky
- 1 a 1/4 hrnku mouky
- 1/4 hrnku cukru
- 1 lžíce kypřicího prášku
- 1/4 lžičky soli
- 1 vejce
- 1 a 1/2 hrnku podmáslí nebo mléka
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- 10 párků
- Špejle
- Olej na smažení
Postup
Celkový čas přípravy: 20 min
Do středně velkého hrnce nalijte dost oleje, aby v něm následně corndogy šly smažit nebo rozehřejte fritézu, pokud máte.
Do velké mísy nasypte kukuřičnou mouku, mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl. Promíchejte.
Přidejte vejce, podmáslí/mléko, lžíci oleje a med. Promíchejte.

Párky v případě potřeby dobře osušte papírovými utěrkami. Těsto na nich pak lépe drží. Každý napíchněte na špejli.

Těsto nalijte do vysoké sklenice a jeden po druhém v něm namáčejte párky tak, aby byly dobře pokryté těstem, zatímco je držte za špejle. Přebytečné těsto nechte odkápnout zpět.

Ihned je vložte do rozpáleného oleje. Smažte asi 2-3 minuty nebo dokud není těsto tmavě zlaté. Položte na papírové utěrky, aby se do nich vsákl přebytečný tuk.

Podávejte s hořčicí nebo kečupem.

Mohlo by vás zajímat:
domácí párty Bez oříšků Bezlepkové Jaro Léto Podzim Předkrmy Pro diabetiky Vepřové Zima
Zdroj: life-in-the-lofthouse.com