Na tento šťavnatý cuketový koláč na způsob pizzy spotřebujete cuketu celou, nejen její tvrdší část.
Lenka Baxová
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Na korpus:
1 kg cukety (včetně slupky a měkkého středu)
1 hrnek hladké kukuřičné mouky
pepř a sůl
Na náplň:
1 hrnek oloupané cukety
1 velký rajský protlak
1 uzené tofu
5 stroužků česneku
1 lžička třtinového cukru
sůl, pepř
bazalka
olej na potření pečícího papíru a vršku koláče
Postup
1
Cuketu omyjeme a tak jak je, ji nastrouháme nahrubo. Opepříme, osolíme a přidáme hrnek kukuřičné mouky. Rukou promícháme a rozprostřeme na olejem vymazaný pečící papír na plechu.
2
Smícháme hrnek nahrubo nastrouhané , tentokrát oloupané, cukety s rajským protlakem a veškerým kořením. Natřeme na korpus. posypeme nahrubo nastrouhaným tofu a mašlovačkou ještě potřeme navrchu olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi hodinu.