Slaný bezlepkový cuketový koláč

Na tento šťavnatý cuketový koláč na způsob pizzy spotřebujete cuketu celou, nejen její tvrdší část.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na korpus:
  • 1 kg cukety (včetně slupky a měkkého středu)
  • 1 hrnek hladké kukuřičné mouky
  • pepř a sůl
Na náplň:
  • 1 hrnek oloupané cukety
  • 1 velký rajský protlak
  • 1 uzené tofu
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl, pepř
  • bazalka
  • olej na potření pečícího papíru a vršku koláče

Postup

1
Cuketu omyjeme a tak jak je, ji nastrouháme nahrubo. Opepříme, osolíme a přidáme hrnek kukuřičné mouky. Rukou promícháme a rozprostřeme na olejem vymazaný pečící papír na plechu.
2
Smícháme hrnek nahrubo nastrouhané , tentokrát oloupané, cukety s rajským protlakem a veškerým kořením. Natřeme na korpus. posypeme nahrubo nastrouhaným tofu a mašlovačkou ještě potřeme navrchu olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi hodinu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šťavnaté masové závitky z filo těsta

Orientální lilkové tousty

Zapékaná brokolice s houbami a sýrem

Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou rýží – porce jen 310 kcal

Kuřecí prsa pečená na másle s česnekem a tymiánem

Dýňové ragú s hovězím masem a špeclemi

Hovězí ,,po burgundsku“

Dýňový falafel se špenátem

Cuketové hranolky s jogurtovým dipem

Makové bochánky z bramborové kaše

Sýrové placičky z bramborové kaše, doplněné zakysanou smetanou

Provensálské ratatouille