Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce
Toto nádivku máme moc rádi, takže ji rozhodně nedělám jen na Velikonoce.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Potřebujeme:
- 6 rohlíků (mohou být starší)
- 3 vejce pokojové teploty
- 1–2 lžíce másla
- 100 ml smetany
- 150 ml mléka
- kousek uzeného
- 3 hrsti listového špenátu
- sůl
Postup
1
Rohlíky nakrájejte na kostičky a asi 3/4 dejte na plech s pečicím papírem a nechejte cca 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Zbytek nechejte v míse. Vyšlehejte sníh z bílků, žloutky utřete s rozpuštěným máslem. Ke žloutkové směsi přilijte smetanu i mléko a rozkvedlejte.
2
Uzené maso rozkrájejte na drobné kostičky, špenát omyjte a nechejte okapat. Vše kromě sněhu smíchejte s nakrájenými rohlíky (včetně těch opražených z trouby). Dosolte a opatrně vmíchejte sníh.

3
Hmotu dejte do formy na biskupský chlebíček vyloženou pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny na 180 °C. Dobrou chuť.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}