Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Toto nádivku máme moc rádi, takže ji rozhodně nedělám jen na Velikonoce.

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Ingredience na 10 porcí

Potřebujeme:

  • 6 rohlíků (mohou být starší)
  • 3 vejce pokojové teploty
  • 1–2 lžíce másla
  • 100 ml smetany
  • 150 ml mléka
  • kousek uzeného
  • 3 hrsti listového špenátu
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Rohlíky nakrájejte na kostičky a asi 3/4 dejte na plech s pečicím papírem a nechejte cca 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Zbytek nechejte v míse. Vyšlehejte sníh z bílků, žloutky utřete s rozpuštěným máslem. Ke žloutkové směsi přilijte smetanu i mléko a rozkvedlejte.

2

Uzené maso rozkrájejte na drobné kostičky, špenát omyjte a nechejte okapat. Vše kromě sněhu smíchejte s nakrájenými rohlíky (včetně těch opražených z trouby). Dosolte a opatrně vmíchejte sníh.

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce
3

Hmotu dejte do formy na biskupský chlebíček vyloženou pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny na 180 °C. Dobrou chuť.

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Mohlo by vás zajímat: Pro začátečníky, Recept bez chodu

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře