Čokoládové sušenky s karamelovým středem
Křehká čokoládová kolečka, které mají na povrchu štědrou porci karamelu. Vyzkoušejte tento delikátní recept na originální vánoční cukroví. Praví gurmáni mohou vyzkoušet karamel se špetkou mořské soli. 🙂

Ingredience
- 330 g změklého másla
- 1/2 hrnku holandského kakaa
- 1 lžička instantní kávy
- 1 hrnku cukru
- 1/4 lžičky soli
- 2 velké žloutky
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 2 1/4 hrnku hladké mouky
- 400 g karamelek
- 1/4 hrnku 40% smetany
- trochu hrubozrnné soli na ozdobení
Postup
Do rendlíku vložte 4 lžíce másla, nechte rozpustit a přisypte kakao a kávu. Zamíchejte dohladka a nechte aspoň 20 minut chladnout.
Ve větší míse rozšlehejte zbývající máslo s cukrem, solí a kakaovou směsí. Přidejte žloutky a vanilku. Poté postupně přidávejte mouku do úplného zamíchání.
Rozdělte těsto na tři stejné části, každou zabalte do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na hodinu.
Mezitím předehřejte troubu na 190 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem.
Rozválejte první část těsta na tloušťku zhruba 3 mm a pomocí kulatého vykrajovátka vykrájejte sušenky. Skládejte na plech a nechte mezi sušenkami trochu místa. Stejně pracujte i s ostatními částmi těsta.
Pečte přibližně 10 minut, poté nechte vychladnout na roštu.
Na karamelovou polevu vložte karamelky do rendlíku společně se smetanou. Nechte směs, aby se úplně spojila a pak každou sušenku polijte přibližně lžící karamelu. Můžete ještě posypat troškou soli pro výraznější chuť.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda cukroví karamel karamelky pečení sladké recepty snadné recepty sušenky vánoční recepty
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře