Čokoládové sušenky s karamelovým středem

Křehká čokoládová kolečka, které mají na povrchu štědrou porci karamelu. Vyzkoušejte tento delikátní recept na originální vánoční cukroví. Praví gurmáni mohou vyzkoušet karamel se špetkou mořské soli. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 330 g změklého másla
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1 lžička instantní kávy
  • 1 hrnku cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 velké žloutky
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 2 1/4 hrnku hladké mouky
  • 400 g karamelek
  • 1/4 hrnku 40% smetany
  • trochu hrubozrnné soli na ozdobení

Postup

1

Do rendlíku vložte 4 lžíce másla, nechte rozpustit a přisypte kakao a kávu. Zamíchejte dohladka a nechte aspoň 20 minut chladnout.

2

Ve větší míse rozšlehejte zbývající máslo s cukrem, solí a kakaovou směsí. Přidejte žloutky a vanilku. Poté postupně přidávejte mouku do úplného zamíchání.

3

Rozdělte těsto na tři stejné části, každou zabalte do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na hodinu.

4

Mezitím předehřejte troubu na 190 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem.

5

Rozválejte první část těsta na tloušťku zhruba 3 mm a pomocí kulatého vykrajovátka vykrájejte sušenky. Skládejte na plech a nechte mezi sušenkami trochu místa. Stejně pracujte i s ostatními částmi těsta.

6

Pečte přibližně 10 minut, poté nechte vychladnout na roštu.

7

Na karamelovou polevu vložte karamelky do rendlíku společně se smetanou. Nechte směs, aby se úplně spojila a pak každou sušenku polijte přibližně lžící karamelu. Můžete ještě posypat troškou soli pro výraznější chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehké kuličky s kuřecím masem, bylinkami a rajčatovou omáčkou

Rajčatová polévka

Dietní okurkový salát s česnekem a rýžovým octem

Špagety se sušenými rajčaty

Italská polévka z pečených paprik a rajčat

Recept na zdravou květákovou pizzu bez mouky

Svěží nektarinkový salát s prosciuttem

Jemný koláč s máslovým korpusem, mléčnou náplní a skořicí

Chia krekry

Pomazánka z vlašských ořechů

pečené jehněčí

Pečené jehněčí na česneku a rozmarýnu

Dekadentní a nepečené čokoládové lasagne