Osmažené zelí se slaninou, cibulí a česnekem
Voňavá cibulka, křupavá slanina a zdravý česnek. Vyzkoušejte recept na smažené zelí, které můžete podávat jako přílohu nebo jako menší večeři s pečivem. 🙂
- Čas přípravy: 15 minut
- Čas vaření: 1 hodina
- Celkový čas: 1 hodina 15 minut

Postup
Nakrájenou slaninu osmahněte ve velkém hrnci, až bude křupavá (asi 10 minut).
Přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Nechte za stálého míchání osmažit, dokud nebude cibule udělaná dozlatova.
Vmíchejte zelí a vařte dalších 10 minut. Dochuťte solí, pepřem, paprikou, případně dalším kořením.
Snižte plamen, zakryjte hrnec a za občasného míchání duste alespoň 30 minut .
Ingredience
- 6 plátků nakrájené slaniny
- 1 velká cibule, nakrájená na malé kousky
- 2 stroužky třeného česneku
- 1 hlávka zelí, nakrájená na plátky (můžete nahradit sklenicí sterilovaného zelí)
- 1 lžíce soli
- 1 lžička mletého pepře
- špetka koření sladké papriky
- další koření na dochucení (např. kmín)
Mohlo by vás zajímat:
česnek cibule slanina zelí
Zdroj: allrecipes.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře