Osmažené zelí se slaninou, cibulí a česnekem

Voňavá cibulka, křupavá slanina a zdravý česnek. Vyzkoušejte recept na smažené zelí, které můžete podávat jako přílohu nebo jako menší večeři s pečivem. 🙂
  • Čas přípravy: 15 minut
  • Čas vaření: 1 hodina
  • Celkový čas: 1 hodina 15 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

 Ingredience

  • 6 plátků nakrájené slaniny
  • 1 velká cibule, nakrájená na malé kousky
  • 2 stroužky třeného česneku
  • 1 hlávka zelí, nakrájená na plátky (můžete nahradit sklenicí sterilovaného zelí)
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • špetka koření sladké papriky
  • další koření na dochucení (např. kmín)

Postup

1

Nakrájenou slaninu osmahněte ve velkém hrnci, až bude křupavá (asi 10 minut).

2

Přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Nechte za stálého míchání osmažit, dokud nebude cibule udělaná dozlatova.

3

Vmíchejte zelí a vařte dalších 10 minut. Dochuťte solí, pepřem, paprikou, případně dalším kořením.

4

Snižte plamen, zakryjte hrnec a za občasného míchání duste alespoň 30 minut .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Oříškovo skořicové vánoční hvězdičky

Vánoční levandulové sušenky

Piškotový koláč se švestkami a levandulí

Knedlíky z celozrnného pečiva

Cuketová čalamáda

Malinovo-mandlový cheesecake

Teplý salát z pečené kořenové zeleniny s fenyklem

Celozrnné řepové placky s uzeným pstruhem a koriandrem

Kynutí slaní šneci z jogurtového těsta

Žitné bagetky

Chléb bez lepku a laktózy

Jednoduché italské plněné papriky