Ovocná bublanina

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience:

  • 80 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • trocha třtinového cukru na posypání ( ale není nutné )
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 celá vejce
  • 200 ml kefíru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 500 g ovoce dle vašeho výběru ( já použila borůvky a jahody )
  • zakysaná smetana k servírování ( není nutná )
  • trocha hladké mouky na obalení ovoce ( aby neklesalo na dno buchty )

Postup

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 170°C a vyložíme si pekáč nebo formu na pečení pečícím papírem( cca 24cm pro kruhovou a 35x25 cm na plech s vyšším okrajem ) nebo jen vymažeme máslem a vysypeme moukou, zálěží co nám víc vyhovuje. Rozehřejeme máslo v rendlíku, necháme mírně zchladnout a přelijeme do mísy. Přidáme oba cukry, kefír,vejce a dobře promícháme. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, vše spojíme v krásné hladké těstíčko.

2

Těsto nalijeme do formy a ovoce lehce zaprášíme hladkou moukou, aby nám nepropadlo jen na dno,ale bylo hezky po celé buchtě rovnoměrně. Do těsta naskládáme ovoce a dáme péct do trouby na cca 20min, těsně před tím, než bude bublanina hotová posypeme ovoce lehce třtinovým cukrem. A necháme dopéct dozlatova. Pak vyndáme a necháme důkladně vychladnout. Poté nakrájíme a podáváme se zakysanou smetanou a třeba dobrou kávičkou :) U nás se bublanina moc dlouho nezdržela, takže se nedivte, když jí budete muset druhý den péct znovu:))))))

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

11 způsobů jak nahradit vejce nejen při pečení

Originální slané krekery se slaninou za 15 minut

Video: Karamelizovaný losos s brokolicí a mrkví v sojovo-medové marinádě

Video: Nadýchané pusinky plněné kokosovým krémem

Borůvkové muffiny s ořechovou drobenkou

Olejová bábovka jako od babičky

Rychlé gnocchi s houbami,parmazánem a červeným vínem

Cizrna s mletým hovězím masem

Pečená rajčata s bylinkami a česnekem

Veganský pastýřčin koláč

Video: Asijské pečené kuřecí nudličky v sezamové omáčce s medem

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby