Těsto:
Krém:
Nejdříve si připravíme těsto, které nám musí chvilku chladnout v lednici. Mouku, cukr i kakao si prosejeme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně půl hodiny vychladit v lednici.
Mezitím si připravíme krém. Prosátý moučkový cukr smícháme s mascarpone a tvarohem. Nakonec přidáme sušené brusinky a mák. Vše zlehka promícháme.
Vychlazené těsto si rozdělíme na dva díly (poměrem zhruba na 3:2). Nejdříve si mezi pečícími papíry rozválíme větší díl těsta a přendáme ho do dortové formy (20-22 cm), kterou jsme si předem vymazali máslem (případně kokosovým olejem) a vysypali hladkou moukou (případně kokosem). Vyválené těsto musí být o něco větší, aby pokrylo i boky formy.
Do formy dáme krém, který hezky uhladíme a nakonec překryjeme vyváleným menším dílem těsta.
Pečeme na 175 stupňů 30 minut.
Po upečení necháme koláč vychladnout nejméně 2 hodiny.