Nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček
Velmi snadné na přípravu. Žádné zapínání trouby. Jeden hrnec a je to. Úžasná čokoládová chuť. Žádná mouka.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
na cca 36 sušenek
- 3 hrnky drcených ovesných vloček
- 1 a 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1/3 hrnku holandského kakaa
- 120 g másla na kostky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 hrnku arašídového másla (nemusí být)
Postup
1
1–2 pečicí plechy vysteleme pečicím papírem.
2
Smícháme cukr, mléko, máslo a kakaový prášek v hrnci a dáme na mírný oheň. Vaříme po dobu cca 3 až 4 minuty.
3
Přimícháme vločky, vanilkový extrakt (a arašídové máslo, pokud chcete) a rychle míchejte, dokud se vše nespojí v jednotnou hmotu.
4
Pomocí lžíce namočené ve vodě odebereme trochu směsi a dáváme na pečicí papír do tvaru sušenek.
5
Necháme cca 10 až 15 minut vychladnout. Pro urychlení můžeme dát do lednice.
Ihned podáváme, nebo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu 7 až 10 dní.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}