Nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Velmi snadné na přípravu. Žádné zapínání trouby. Jeden hrnec a je to. Úžasná čokoládová chuť. Žádná mouka.

Nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Ingredience na 10 porcí

na cca 36 sušenek

  • 3 hrnky drcených ovesných vloček
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/3 hrnku holandského kakaa
  • 120 g másla na kostky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku arašídového másla (nemusí být)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

1–2 pečicí plechy vysteleme pečicím papírem.

2

Smícháme cukr, mléko, máslo a kakaový prášek v hrnci a dáme na mírný oheň. Vaříme po dobu cca 3 až 4 minuty.

3

Přimícháme vločky, vanilkový extrakt (a arašídové máslo, pokud chcete) a rychle míchejte, dokud se vše nespojí v jednotnou hmotu.

4

Pomocí lžíce namočené ve vodě odebereme trochu směsi a dáváme na pečicí papír do tvaru sušenek.

5

Necháme cca 10 až 15 minut vychladnout. Pro urychlení můžeme dát do lednice.
Ihned podáváme, nebo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu 7 až 10 dní.

Mohlo by vás zajímat: Cukroví, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky

Zdroj: 12tomatoes.com

Hodnocení a komentáře

Kluginka

Kluginka 31. 3. 2016

Jsou jednoduché a výbornè. Polovinu jsem kvůli manželovi udělala bez kakaa a také supr. Použila jsem třtinovy cukr v kombinaci s javorovým sirupem.

Odpovědět

Renata Kubíčková

Renata Kubíčková

Miluji to!

Odpovědět

Kluginka

Kluginka

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře