Na krém
Na potažení:
NEBO
Vlastní rumová polevá:
Troubu předehřejte na 180 °C.
Listové těsto rozválejte a rozřežte na tři obdélníky o velikosti asi 30 x 13 cm. Vložte do trouby a pečte asi 25 minut. Nechte je úplně vychladnout.
Mezitím se pusťte do krému. V hrnci svařte mléko s vanilkovým luskem. V míse smíchejte žloutky s cukrem a poté přimíchejte škrob. Z mléka vyndejte vanilkový lusk. Vařící mléko za stálého míchání postupně zašlehávejte do žloutkové směsi. Přelijte ji zpátky do hrnce, vraťte na plamen a za stálého míchání krém povařte do zhoustnutí. Poté ho hned sundejte z plamene a zamíchejte do něj máslo. Krém nechte docela vystydnout, poté do něj přidejte rum a vše zamíchejte.
Připravené pláty těsta naplňte krémem. Na jednu vrstvu těsta dejte krém, přiklopte dalším dílem těsta a postup opakujte. Nyní těsto pořádně zmáčkněte, například dortovou mřížkou, aby vám vytekl přebytečný krém a dezert se zpevnil a nerozjížděl se během krájení.
Rozpuštěnou čokoládou naplňte papírový kornoutek a ustřihněte z něj malou špičku. Vrchní vrstvu dezertu potřete fondantem a na něj ze strany na stranu nastříkejte čokoládové proužky. Malým nožíkem dělejte do čokolády svislé čáry, aby vznikla krásná dekorace. Nechte dezert zatuhnout a poté ho nakrájejte na širší proužky.
RUMOVÁ POLEVA
Do malého hrnce dejte cukr a mléko. Krátce povařte. Poté přidejte tuzemák. Dezert polevou ihned potírejte, protože má tendenci rychle tuhnout.