Jemné čokoládové sušenky „Crinkles“

Čokoládové sušenky, kterým se v anglicky mluvících zemích říká “Crinkles”. Krusta sušenek je hezky křupavá a uvnitř vás čeká jemný střed podobný brownies. Hezky se doplňují s šálkem kávy nebo sklenicí mléka.
  • Čas vaření: 30 minut + čas chlazení těsta
  • Porce: 22 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3/4 hrnku holandského kakaa
  • 1 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku moučkového cukru

Postup

1

V míse smíchejte kakao, cukr, mouku, kypřící prášek a sůl.

2

Do druhé mísy vložte vejce, olej, vanilku a jemně vše prošlehejte.

3

Vsypte suché ingredience do mokrých a promíchjete jen tak, aby se vše spojilo.

4

Poté mísu zakryjte potravinovou fólií a dejte aspon na 1 hodinu, ideálně 4 nebo přes noc, do lednice.

5

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem.

6

Moučkový cukr nasypte do plytkého talíře.

7

2 až 3 lžíce těsta zformujte do kuličky, kterou poté oválejte v cukru. Vložte na plech a pokračujte s dalšími sušenkami. Mezi jednotlivými sušenkami dělejte rozestupy aspoň 5 cm.

8

Pečte 10 až 13 minut, nebo dokud vršky sušenek nebudou lehce popraskané.

9

Nechte sušenky úplně vychladnout a servírujte. Skladujte v vzduchotěsné nádobě až 4 dny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Chia pudding s ovocem a oříšky

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Salát z rukoly, ředkviček a salátu little gem

Chia krekry

Zapečená bramborová kaše

Stylové obrazy na zed‘ z obyčejných časopisů

Zeleninová pomazánka s bílým tofu

Kokosový dort s melasovým krémem a rybízem

Jednoduchý čokoládový dort s oříškovým krémem

Květákový krém

Roztomilí velikonoční zajíčci z kynutého těsta

Lahodná mrkvová bábovka s vlašskými ořechy a pomerančovou polevou