Jemné čokoládové sušenky “Crinkles”
Čokoládové sušenky, kterým se v anglicky mluvících zemích říká “Crinkles”. Krusta sušenek je hezky křupavá a uvnitř vás čeká jemný střed podobný brownies. Hezky se doplňují s šálkem kávy nebo sklenicí mléka.
- Čas vaření: 30 minut + čas chlazení těsta
- Porce: 22 ks

Ingredience
- 3/4 hrnku holandského kakaa
- 1 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1 1/2 hrnku hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku moučkového cukru
Postup
V míse smíchejte kakao, cukr, mouku, kypřící prášek a sůl.
Do druhé mísy vložte vejce, olej, vanilku a jemně vše prošlehejte.
Vsypte suché ingredience do mokrých a promíchjete jen tak, aby se vše spojilo.
Poté mísu zakryjte potravinovou fólií a dejte aspon na 1 hodinu, ideálně 4 nebo přes noc, do lednice.
Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
Moučkový cukr nasypte do plytkého talíře.
2 až 3 lžíce těsta zformujte do kuličky, kterou poté oválejte v cukru. Vložte na plech a pokračujte s dalšími sušenkami. Mezi jednotlivými sušenkami dělejte rozestupy aspoň 5 cm.
Pečte 10 až 13 minut, nebo dokud vršky sušenek nebudou lehce popraskané.
Nechte sušenky úplně vychladnout a servírujte. Skladujte v vzduchotěsné nádobě až 4 dny.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda kakao pečení sladké recepty snadné recepty sušenky
Zdroj: homemadehooplah.com