Krůtí prsíčka na víně se špenátem

Tento recept je poměrně rychlovka, je vynikající, jednoduché a jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši, šťouchané brambory nebo také pečenou variantu, dále jsem vyzkoušeli i kuskus nebo rýži a také super :) takže to je jen na Vás na co máte momentálně chuť.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • dvě větší krůtí prsíčka ( klidně použijte i kuřecí maso )
  • sůl
  • pepř
  • mletá červená paprika
  • cca 1-2 hrnky bílého suchého vína
  • baby špenát
  • kousek másla
  • olivový olej
  • čerstvý tymián
  • 3 stroužky česneku ( pokud máte domácí klidně použijte poloviční množství )
  • příloha viz výše

Postup

1

Nejprve si ochutíme maso solí, pepřem a mletou paprikou. Do pánve dáme kousek másla a trošku olivového oleje, na pánvi opečeme maso z obou stran dozlatova. Poté přidáme česnek a tymián, dvě minutky opékáme.

2

Zalijeme hrnkem vína a necháme na mírném ohni opékat dokud maso nebude měkké a dobře propečené. Je možné, že během procesu budete muset ještě přilít trochu vína.

3

Jakmile bude maso hotové přidáme ke zbývající omáčce kousek másla a špenát. Necháme zavadnout a servírujeme. Pokud se rozhodnete pro kuskus nebo rýži určitě udělejte víc omáčky. Výsledná omáčka je sladkokyselá po vínu a jemná díky máslíčku. Prostě dokonalost.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kakaové sušenky s krémem a čokoládovou polevou

7 receptů na horké nápoje pro zahřátí

Pohanková kaše s bio datlovým sirupem, ovocem a chia

Rychlé opékané brokolicové placičky s quinoou a sýrem

Sýrové tyčinky z listového těsta s dvěma druhy sýrů

Špagety s avokádovým pestem s petrželkou

Jahodové tiramisu

Pohankové knedlíky

Fit blondies s jablečným pyré, medem a ořechy hotové do 30 min

Sójový guláš s fazolemi

Indická květáková rýže s kokosovým mlékem

Video: Extra čokoládová roláda se šlehačkou