Tvarohový dort Míša s jahodami

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus:

  • 4 vejce – zvlášť žloutky a z bílků ušlehat tuhý sníh
  • 4 PL moučkového cukru
  • 1 PL oleje
  • 4 PL polohrubé mouky
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa

Na krém:

  • 750 g tvarohu
  • 150–180g moučkového cukru (podle chuti)
  • 200 g másla
  • + 300 g jahod (i více)

Poleva:

  • 60 g čokolády na vaření
  • 50 g másla
  • 1 PL mléka

Postup

1

Nejprve připravíme těsto na korpus. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny a za stálého šlehání přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Do těsta postupně opatrně zapracujeme sníh, jen tak lehce stěrkou. Na dno dortové formy upevníme pečicí papír a vlijeme těsto. Vložíme do trouby rozpálené na 180 °C a pečeme cca 15 minut. Můžeme zkusit špejlí. Formu necháme trochu zchladnout a korpus vyndáme na mřížku, kde ho necháme vychladnout úplně.

2

Pak opatrně sundáme pečicí papír a vložíme korpus zpátky do formy. Teď vymícháme krém. Rozpuštěné máslo vyšleháme s tvarohy, je lepší přidávat je postupně, a s cukrem podle chuti. Krém navrstvíme na korpus, trošku s ním poklepeme o stůl. Jahody naskládáme na krém a vtlačíme je do něj. Stěrkou krém urovnáme, aby byly jahody schované.

3

A na polevu rozpustíme ve vodní lázni nalámanou čokoládu s máslem a nakonec vmícháme lžíci mléka nebo smetany. Nalijeme na dort a urovnáme. Dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc, ale minimálně na dvě hodiny. Ještě než čokoláda úplně ztuhne, odkrojte ji kolem dokola nožem nahřátým v horké vodě. Krájíme také nahřátým nožem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bylinkový kuřecí steak s brokolicovou „rýží“

Ovesná kolečka s avokádovou čokoládou

Podzimní dýňový koláč s tofu krémem

Hovězí steak s žampiony na česneku a cibulovými kroužky

Cizrnová polévka

Cuketový dort z ovesno-cuketových palačinek

Lípa – jak na sběr i sušení + 5 domácích receptů

Nadýchaný čokoládový dort s jahodovo-mátovým tvarohem

Dýňové ragú s fazolkami

Meruňkový tvaroháček

Recept na univerzální mix pro bezchybné muffiny

Salát z quinoy, rajčat a rukoly