Těstoviny
Pesto
Na lososa
Z mouky, vajec a trochy vody vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte asi 30 minut uležet v lednici. Z těsta vyválejte na pomoučeném vále tenký plát. Z těsta nakrájejte nudle silné asi 0,5 – 1 cm (práci si usnadníte, když těsto přes sebe několikrát přeložíte – a budete potřebovat dlouhý ostrý nůž!). Tagliatelle rozprostřete na vále a nechte chvíli prosychat.
Lososa nakrájejte na kostky velké asi 2 – 3 cm a pokapejte šťávou z ½ limety, nechte odležet.
Do tubusu nebo vysoké nádoby vložte opraný okapaný špenát, nadrobno nakrájený česnek, semínka (které si předem můžete opražit pro posílení chuti), nadrobno nakrájený parmezán, limetovou šťávu, špetku soli a čerstvě mletý pepř, olej a promixujte. Rajčata nechte okapat, otřete papírovou utěrkou a nakrájejte nadrobno. Vmíchejte do pesta.
Lososa osolte, opepřete, vložte na rozpálenou pánev a opečte ze všech stran.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tzv. al dente, sceďte a promíchejte s pestem. Na talíři doplňte lososem. Můžete přidat čerstvá cherry rajčátka a hoblinky parmezánu.