
Těsto
Krém
Do mixéru vložte 90 g vlašských ořechů, mandle, kakao a sůl. Rozmixujte najemno.
Vsypejte do misky a dejte stranou. Do mixéru nyní vložte datle a mixujte, dokud ve směsi nezbývají pouze malé kousky v jemné hmotě. Vyndejte z mixéru a prozatím dejte stranou.
Vraťte do mixéru ořechovou směs a po malých částech během mixování přidávejte datle. Postupně vytvořte celistvou směs, vyndejte z mixéru a smíchejte ji se zbytkem vlašských ořechů a kousky kakaových bobů.
Směs natlačte do formy s dnem vyloženým pečícím papírem. Zahlaďte dorovna.
Dejte formu do lednice na 15 minut.
Na krém vlijte mandlové mléko do misky a zahřejte jej v mikrovlnce do horka. Kousky čokolády vsypte do mléka a nechte 2 minuty stát.
Poté přidejte sůl, kokosový olej a promíchejte dohladka. Dejte do lednice na 10 minut.
Po deseti minutách vyndejte směs z lednice a vmíchejte moučkový cukr, aby směs byla dostatečně hustá. Dobře prošlehejte.
Vyndejte brownies z lednice a naneste na ně štědrou vrstvu krému, posypte ořechy a kousky kakaových bobů. Nakrájejte na 12 čtverců a podávejte.
Brownies skladujte ve vzduchotěsné nádobě v pokojové teplotě. Vydrží 3 až 4 dny, popřípadě je můžete zamrazit.