Klasický krém v pikantní verzi pro zahřátí. Do hodiny je hotovo a za celý kotel polévky dáte asi 25 Kč. Krém je zcela bez tuku a mouky. Samozřejmě i bez smetany. A druhý den chutná ještě lépe než ihned po uvaření. Téhle polévky vařím opět několik litrů pro dvě osoby, protože mám hotový oběd, večeři, oběd a večeři.
Blani Szarzec
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
brambory ( 2/3 množství neuvádím, nevím pro kolik osob vaříte )
mrkev ( v poměru asi 1/3 k bramborám )
stonky petrželky a libečku ( mrazím do zásoby a nevyhazuji při sekání bylinek )
sůl, pepř, oregáno a tymián
sušený zázvor, kurkuma
Postup
1
Brambory a mrkev očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit asi do 3 litrů vody. Vodu osolíme a přidáme všechny zbývající přísady.
2
Po uvaření do úplněměkka polévku rozmixujeme. Dochutíme. Podávám ji s chlebem a posypu bylinkami.