Těstoviny s brokolicí

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g těstovin
  • 500 g brokolice
  • 20 g česneku (3 veliké stroužky)
  • 2 malé sušené feferonky
  • 75 ml panenského olivového oleje
  • 2 rovné kávové lžičky soli
  • 1 polévková lžíce soli do vody na těstoviny
  • 1/2 polévkové lžíce soli do vody k brokolici

Postup

1

Těstoviny uvaříte v osolené vodě dle návodu na skus (al dente).

2

Mezitím si pokrájíte česnek nadrobno a feferonku na malinkaté kousíčky.

3

Brokolici odstraníte košťál a hlavu brokolice rozdělíte na 4 stejně velké kusy.
Ty vložíte do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvaříte zcela doměkka – cca 8 – 10 minut.
Pak brokolici scedíte a propláchnete proudem studené vody.
Uvařené růžičky brokolice pokrájíte nahrubo, stonky růžic pokrájíte najemno.

4

Ve velké hluboké pánvi nebo kastrolu rozpálíte olej, přidáte česnek a restujete do té doby, dokud nezačne zlátnout.
Pak přidáte posekanou feferonku a restujete dozlatova ještě cca 2 minuty.

5

Přidáte pokrájenou brokolici.
Vsypete sůl, vše promícháte a cca 2 – 3 minuty zprudka opékáte a mícháte – v této fázi se růžičky brokolice rozpadnou na malinké kousky.

6

Následně přidáte těstoviny, vše důkladně promícháte, aby se těstoviny obalily kousky brokolice a ještě cca 3 – 4 minuty na mírném ohni prohříváte a pak hned podáváte.

Poznámka

Těstoviny jsou chutné jen takto samotné, už nic dalšího ke zlepšení chuti nepotřebují. Kdo si však nedokáže představit těstoviny bez parmezánu, tak si jen zlehka těstoviny posype – zlehka proto, aby výrazná chuť sýra nepřebila jemnou brokolicovou chuť …:) V horkých dnech jsou chutné tyto těstoviny i studené – jako salát. Postní varianta : použijete bezvaječné těstoviny a vynecháte parmezán.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový cake s jahodovou šlehačkou

Nepečený mangový cheesecake

Pečené krevety v medové marinádě

Salát z cantalupe, avokáda a koriandru

Cuketové tacos

Zelené kuřecí kari

Domácí horká čokoláda

Seitan s brokolicovým pyré

Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou

Zeleninový boršč

Jednoduchá mrkvová polévka, kterou si zamilují i děti

Super rychlý a snadný koláček ze sušeného ovoce