Chléb hotový za 90 minut a tak snadný, že se nemůže nepovést

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Proč je tento recept tak úžasný? Zaprvé, je neuvěřitelně snadný. Tak snadný, že ho zvládne i úplný začátečník. Recept totiž, podobně jako mnoho skvělých věcí na světě, vznikl úplným omylem. Navíc v něm není žádný rafinovaný cukr, pouze med. A zadruhé, tuto krásně jemnou pečenou dobrotu si můžete vychutnat už za 90 minut. 🙂

Ingredience

  • 1½ hrnku vlažné vody
  • 1 lžíce medu
  • 2¼ lžičky sušeného droždí
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 4 hrnky chlebové pšeničné mouky
  • 1½ lžičky soli

Postup

1

V míse smíchejte vodu, med a kvasnice. Promíchejte, aby se med rozpustil. Počkejte 5 minut a jakmile začnou kvasnice pracovat, přidejte mouku, kokosový olej a sůl. Těsto zpracujte buď ručně nebo pomocí robotu. Poté dejte těsto zpět do misky a zakryjte ručníkem. Nechte půl hodiny kynout.

2

Pracovní plochu lehce poprašte moukou, vyklopte na ní těsto a těsto hněťte, dokud z něj nebude pevnější koule. Těsto poté zakryjte utěrkou.

3

Předehřejte troubu na 200 °C. Než začnete předehřívat, vložte do trouby pizza kámen nebo tlustší plech.

4

Nechte těsto kynout půl hodiny.

5

Po druhém kynutí rychle přemístěte chlebík na kámen či plech, nařízněte na vrchu a pečte 20 až 35 minut. (S plechem se doba pečení prodlužuje).

6

Dobrou chuť!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený losos s citrónem a bylinkami

Raw tahini kuličky

Rolovaný makový chlebíček

Mrkev na rozmarýnu s ořechovo-celerovým dipem

Raw „vajíčkový“ salát

Dětský dort (kočičí dort)

Šťavnatá kuřecí prsa na víně s rajčatovou omáčkou

Galette ze špaldovky s jahodami a malinami

Špenátové tortily z mandlové mouky

Calzone di bietole

Nepečené Fit ovesné sušenky ze 4 zdravých ingrediencí

Cuketovo – dýňové jáhloto