Korpus:
Krém:
Slunečnicová semínka a pohanku předem namočíme, necháme okapat a můžeme nechat i jeden den naklíčit, vše to bude hodnotnější o živiny. Přidáme propláchnuté datle, rozmixujeme do lepivé těstové konzistence a natlačíme do dortové formy (formu používám o průměru 20 cm, na dno vkládám pečicí papír lehce potřený kokosovým olejem). Podle potřeby zahustíme ovesnými rozdrcenými vločkami, sušeným strouhaným kokosem nebo pohankovou moukou.
Krém uděláme z 20 dkg kešu oříšků předem namočených (stačí na 4 hodiny nebo přes noc), rozmixujeme s banánem, vanilkou, medem a kokosovým olejem. Polovinu krému dáme na korpus a rozetřeme, do zbývajícího krému přidáme ovoce, rozmixujeme a navrstvíme na korpus, ozdobíme ovocem a zasypeme kokosem.