Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta s marcipánem

Začal nám podzim a všude kolem sebe vidím švestky. Na trzích i v práci, kam si je nosí kolegové na svačinu. Tak jsem ani já neodolala a i když sladká jídla moc nemusím, pustila jsem se do švestkových knedlíků. Na začátku jsem se sice rozmýšlela, jaký druh uvařit, jestli z tvarohového nebo spařeného těsta, nakonec to ale vyhrály nadýchané knedlíky z odpalovaného těsta. Ovoce do knedlíků vždycky zbavuji pecek, a tak, aby zůstal co nejvíce zachovaný tvar ovoce, rozhodla jsem se nahradit pecku marcipánem. Pokud ho nemáte rádi, nebo jste alergičtí na mandle, klidně ho vynechejte, případně ho nahraďte malou kostkou cukru.

Meg v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Knedlíky:

  • 100 g másla
  • 500 ml mléka
  • špetka soli
  • 300 g hrubé mouky
  • 3 vejce
  • švestky
  • marcipán nebo kostky cukru

K podávání:

  • mletý mák
  • moučkový cukr
  • máslo

Postup

1

Máslo dáme spolu s mlékem a solí do hrnce a přivedeme k varu.

2

Přisypeme hrubou mouku.

3

Mícháme, až se utvoří těsto, které zanechá souvislý povlak na dně hrnce. Hrnec s těstem odstavíme a necháme zchladnout.

4

Mezitím omyjeme a vypeckujeme švestky.

5

Každou naplníme buď kouskem marcipánu, nebo malou kostkou cukru.

6

Do zchladlého těsta zamícháme vejce, vždy po jednom, až se předchozí zcela zapracuje.

7

Na vále vytvoříme hladké těsto, ze kterého ukrajujeme jednotlivé kousky, které zploštíme v dlaních.

8

Do těsta naplněné švestky zabalíme.

9

Hotové knedlíky vaříme ve vroucí vodě 8-10 minut.

10

Po vyndání z hrnce je propíchneme vidličkou, aby mohla odejít pára.

11

Na talíři je posypeme mákem a cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní tofu s fazolkami

Domácí jogurtová zmrzlina s višněmi

Tuňáková pomazánka s avokádem

Tvarohový cheesecake s povidly a skořicí

Dezert „6 schodů do nebe“

Video: Zdravá bylinková pizza se sýrem feta, vejci a kadeřávkem na brokolicovém těstě

Cuketové bramboráčky z ovesných vloček s lososem

Bohaté medové řezy se dvěmi krémy a bílkovou polevou

Sicilské cannolli

Krevetové kari

Krůtí kuličky

Plněná rajčata s kuskusem