Sladký domácí chléb jen z 5 surovin

Vůně právě upečeného chleba je jako pohlazení. O to víc, že i z mála surovin si toto pohlazení můžete vytvořit doma. Do této sladké varianty můžete přidat třeba i kousky čokolády. Doplňte jej džemem, medem nebo jen potřete máslem a užijte si lahodnou chuť :).
  • 4 bochníky
  • doba pečení 45 minut
  • celková doba přípravy 1 hodina 15 minut

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 a 1/2 hrnku teplé vody
  • 3 balíčky rychle kynoucích kvasnic (pokud použijete klasické, je nutné nechat kynout nejdříve v míse a poté ještě jednou ve formách)
  • 2 polévkové lžíce soli
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 11 hrnků hladké mouky
  • dle chuti můžete dodat kousky čokolády, ovoce, oříšky nebo vanilkový extrakt

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C.

2

Všechny suroviny smíchejte dohromady, aby vytvořily souvislé těsto.

3

Těstem naplňte formy a nechte vykynout až po jejich okraj.

4

Pečte v troubě po dobu 45 minut nebo dokud nebudou bochníky nazlátlé.

5

Pár minut před dopečením potřete rozpuštěným máslem.

6

Nechte zcela vychladnout a až poté krájejte.

7

Chléb můžete jednoduše toustovat, jako klasický chléb. Dobrou chuť :).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrnovo cuketová garam masala

Sladcí sušenkoví sněhuláčci s lentilkami a marshmallow

Jáhlový salát s amarantem a pečenou zeleninou

Nadýchané řezy s čokoládovou polevou

Slané donuty se šmakounem

Špagety se špenátovou omáčkou

Zapečené česnekovo-houbové houstičky do 15 minut

Penne all´arrabbiata

Květákové miniplacičky s pohankou a mozzarelou

Opékaný květák s parmazánem a petrželkou

Cibulový květák s hráškem

Krémová cibulačka