Přes noc namočenou cizrnu dobře propláchneme a uvaříme v tlakovém hrnci. Trvá to cca 45 minut. Než se nám cizrna uvaří, začneme dělat omáčku.
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme jí pomalu smažit na olej. S olejem většinou šetřím, ale tentokrát jsem dala víc, aby omáčka byla krémovitá.
Mrkev oškrábeme a nakrájenou na kolečka přidáme k cibuli.
Rebarboru oloupeme, také nakrájíme na plátky a přidáme na pánev.
Zasypeme kari kořením, osolíme, přidáme špetku chilli, osolíme a na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut dusíme (bez podlití).
Uvařenou cizrnu scedíme.
Hotovou zeleninu dáme do mixéru, přidáme půl hrnku uvařené cizrny a mixujeme. Přiléváme vývar z cizrny, aby nám vznikla omáčka hustoty svíčkové.
Nakonec vmícháme zbylou uvařenou cizrnu.
Největší úspěch měla doma cizrna podávaná s mrkví vařenou v páře. Ale stejně lze podávat například s těstovinami, rýží…prostě co kdo má rád. Pokud chceme jen omáčku – například k polévání zeleniny, stačí nám jen 100 g cizrny. V časové tísni jde v tomhle případě použít i cizrnu z plechovky, potom je omáčka opravdu rychle hotová.