Houbový bulgur se seitanem

Bulgur v sobé skrývá mnohá pozitiva. Kromě sacharidů především obsahuje hodně vlákniny a bílkovin, dále také hořčík, železo a fosfor. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a navíc nenadýmá. Dalším plusem je jeho snadná příprava.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g hrubého bulguru
  • 120 g mrkve
  • 1 cibule
  • 2 hrsti sušených hub
  • 2 lžíce olivového oleje (15 ml)
  • 120 g seitanu
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ lžičky drceného kmínu
  • hladkolistá petržel
  • sůl

Postup

1

Houby zalijte horkou vodou a vařte do změknutí asi 20 minut. Cibuli nakrájejte nadrobno. Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky. Bulgur propláchněte teplou vodou. Seitan nakrájejte na malé kousky a petrželku nasekejte najemno.

2

V hrnci rozehřejte olej, na němž orestujte cibuli dozlatova. Poté přidejte nakrájenou mrkev, kmín a podrcený česnek. Asi minutu míchejte vařečkou, poté přidejte bulgur a uvařené houby spolu s nálevem. Zalijte horkou vodou tak, aby byl bulgur ponořený a voda sahala lehce nad.

3

Osolte a za občasného míchání přiveďte k varu. Vařte asi 5–7 minut. Přidejte seitan, asi lžíci nasekané petrželky, promíchejte a odstavte z ohně. Hrnec přiklopte a nechte 10 minut dojít. Na talíři ještě lehce posypejte petrželkou.

Poznámka

Bulgur můžete připravit i ve formě přílohy, pokud vynecháte seitan.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem

Zeleninové rissoto se sójou

Máslové košíčky s karamelem a jablečnou náplní

Květákové placičky pečené v troubě

Nakládaný lilek

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Pikantní hořčičná marináda s česnekem a bazalkou

Kakaové řezy (roláda) s tvarohovou náplní

Letní čokoládový dort s vůní bazalky

Video: Letní koláč s jahodami inspirovaný citronádou

Krémový čokoládovo-borůvkový dortík bez lepku

Kulajda