Pikantní barbeque losos s vůní zázvoru a chilli
Takto jste lososa zaručeně ještě nejedli. Je lehce restovaný, maso se krásně rozpadá a vrcholem je intenzivní pikantní omáčka, kterou budete cítit v žilách ještě druhý den. Velmi pikantní, dávkujte opatrně. 🙂

Ingredience
- 4 filety lososa bez kůže
- 1 lžíce sezamového oleje
Marináda
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 3 lžíce kečupu
- 3 lžíce grilovací omáčky dle chuti
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky ostré chilli omáčky
Postup
Smíchejte dohromady všechny ingredience na marinádu. Třetinu množství dejte marinovat s filety, zbytek uložte samostatně. Marinujte aspoň hodinu, ideálně přes noc.
Poté vyndejte lososa z lednice na 10 minut před vařením. Rozehřejte lžíci sezamového oleje na pánvi, přidejte filety a nechte přibližně 4 minuty opékat.
Obraťte filety na druhou stranu a polijte polovinou zbývající omáčky. Opékejte dalších 7 minut. Poté naservírujte na talíře a polijte zbývající omáčkou dle přání ostatních.
Mohlo by vás zajímat:
chilli losos marináda pikantní slané recepty snadné recepty sójová omáčka
Zdroj: www.carlsbadcravings.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře