Pikantní barbeque losos s vůní zázvoru a chilli

Takto jste lososa zaručeně ještě nejedli. Je lehce restovaný, maso se krásně rozpadá a vrcholem je intenzivní pikantní omáčka, kterou budete cítit v žilách ještě druhý den. Velmi pikantní, dávkujte opatrně. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 filety lososa bez kůže
  • 1 lžíce sezamového oleje

Marináda

  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce grilovací omáčky dle chuti
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky ostré chilli omáčky

Postup

1

Smíchejte dohromady všechny ingredience na marinádu. Třetinu množství dejte marinovat s filety, zbytek uložte samostatně. Marinujte aspoň hodinu, ideálně přes noc.

2

Poté vyndejte lososa z lednice na 10 minut před vařením. Rozehřejte lžíci sezamového oleje na pánvi, přidejte filety a nechte přibližně 4 minuty opékat.

3

Obraťte filety na druhou stranu a polijte polovinou zbývající omáčky. Opékejte dalších 7 minut. Poté naservírujte na talíře a polijte zbývající omáčkou dle přání ostatních.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodová galetka s rebarborou a mátovým cukrem

Medové placičky z amarantových pukanců

Vláčný čokoládový dort s mátovým krémem a kousky čokolády

Poctivý domácí chléb z kvasu, se slunečnicovými a chia semínky

Arašídové raw kuličky

Rychlé lívance z jogurtového těsta

Rychlý recept na domácí máslové karamelky

Tátův bezchybný vepřový guláš

Video: Čokoládová babka – pletenec z kynutého těsta s čokoládovou náplní

Makedonský sladký chléb kozinjak

Mujaddara

Medové sušenky s ovesnými vločkami