Pikantní barbeque losos s vůní zázvoru a chilli

Takto jste lososa zaručeně ještě nejedli. Je lehce restovaný, maso se krásně rozpadá a vrcholem je intenzivní pikantní omáčka, kterou budete cítit v žilách ještě druhý den. Velmi pikantní, dávkujte opatrně. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 filety lososa bez kůže
  • 1 lžíce sezamového oleje

Marináda

  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce grilovací omáčky dle chuti
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky ostré chilli omáčky

Postup

1

Smíchejte dohromady všechny ingredience na marinádu. Třetinu množství dejte marinovat s filety, zbytek uložte samostatně. Marinujte aspoň hodinu, ideálně přes noc.

2

Poté vyndejte lososa z lednice na 10 minut před vařením. Rozehřejte lžíci sezamového oleje na pánvi, přidejte filety a nechte přibližně 4 minuty opékat.

3

Obraťte filety na druhou stranu a polijte polovinou zbývající omáčky. Opékejte dalších 7 minut. Poté naservírujte na talíře a polijte zbývající omáčkou dle přání ostatních.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený banánovo tvarohový dezert

Šťavnatá kuřecí prsa se slaninou a mozzarellou

Tofu směs s chilli omáčkou

Zeleninové muffiny bez mouky

Bezlepkový mrkvový dort s citronovým krémem

Kuřecí polévka

Vaječná roláda

Tagliatelle se salsicciou a cherry rajčaty

Stylové obrazy na zed‘ z obyčejných časopisů

Bezlepkové ořechové košíčky s mascrapone a malinami

Video: 4 jednoduché večeře z jednoho plechu

Salát z bílé ředkve a mrkve