Fitness mrkvový hummus s petrželkou

Hummus, který je díky nahrazení tahini mrkví o něco dietnější a tak vhodný pro ty, kteří si hlídají linii nebo pro ty, kteří jí rádi zdravě. 🙂  
  • Čas vaření: 20 minut
  • Porce: 3

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek nakrájených mrkví
  • 480 g uvařené cizrny
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/2 lžičky mletého kmína
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané

Postup

1

V menším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte kousky mrkví. Vařte doměkka, okolo 6 až 8 minut. Poté slijte vodu a dejte bokem.

2

Do mixéru vložte kousky mrkví, cizrnu, šťávu z citrónu, česnek, kmín a sůl. Rozmixujte do hladké konzistence.

3

Přendejte hummus do mísy a vmíchejte do něj petržel. Zakryjte mísu potravinovou fólií a vložte do lednice aspoň na hodinu před servírováním.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé mušličky s čedarem, kousky kuřete a brokolicí

Pečený zelný květ

Bramborový salát bez brambor

Špenátové brambory

Bramborové šišky s perníkem a jahodovou pěnou

“kuskus“ z květáku se zeleninou

Slaný cuketový koláč se slaninou

Tofu směs s chilli omáčkou

Pikantní brokolice s arašídovou omáčkou

Kuskus se zelenými fazolkami a baby špenátem

Fazolový burger

Pistáciový chlebíček z cukety