fbpx

Fitness mrkvový hummus s petrželkou

Hummus, který je díky nahrazení tahini mrkví o něco dietnější a tak vhodný pro ty, kteří si hlídají linii nebo pro ty, kteří jí rádi zdravě. 🙂

 

  • Čas vaření: 20 minut
  • Porce: 3
Recept na mrkvový hummus

Ingredience

  • 1 hrnek nakrájených mrkví
  • 480 g uvařené cizrny
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/2 lžičky mletého kmína
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané

31136_carrot_hummus_3000

Postup

1

V menším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte kousky mrkví. Vařte doměkka, okolo 6 až 8 minut. Poté slijte vodu a dejte bokem.

2

Do mixéru vložte kousky mrkví, cizrnu, šťávu z citrónu, česnek, kmín a sůl. Rozmixujte do hladké konzistence.

3

Přendejte hummus do mísy a vmíchejte do něj petržel. Zakryjte mísu potravinovou fólií a vložte do lednice aspoň na hodinu před servírováním.

Mohlo by vás zajímat:
cizrna mrkev pohoštění slané recepty snadné recepty Luštěniny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře