Videorecept
Korpus
Tvarohová náplň
Nutellová ganache
Rozehřejte troubu na 180 °C.
Sušenky bez náplně rozmixujeme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Mixujeme na hladké směsi.
Rozprostřete sušenky na dno 26 cm kulaté formy a dáme na 13 až 15 minut péct.
Vytáhneme z trouby a necháme zchladnout. Troubu nevypínáme.
Stáhneme teplotu trouby na 150 °C.
V míse smíchejte cukr a kukuřičný škrob.
V jiné misce pomocí robotu smíchejte tvaroh a 3/4 smetany, přidejte smíchaný cukr s kukuřičným škrobem.
Přidejte vanilkový extrakt a pak vajíčka. Přidávejte po jednom, dokud předchozí je dostatečně promíchané se zbytkem směsi.
Asi třetinu z hotové směsi dejte do jiné mísy, do ní přidejte Nutellu a dvě lžíce smetany.
Nalijte tvarohovou směs na připravený korpus, nejdřív světlou, potom s Nutellou.
Pečte při 150 °C 45 až 55 minut. Po uplynulém čase vypněte troubu a nechte cheesecake ještě hodinku uvnitř.
Pro lepší uvolnění korpusu od formy přejeďte nožem kolem vnitřního okraje dortu.
Nechte úplně vychladnout v pokojové teplotě.
Mezitím si připravte polevu z Nutelly – v rendlíku přiveďte smetanu k varu a nalijte ji na Nutellu. Zamíchejte a potřete směsí vychladlý cheesecake.
Zakryjte a dejte koláč přes noc do lednice.
Před podáváním můžete ozdobit nasekanými oříšky.