Korpus
Krém
Poleva
Na ozdobení
465 g kulatých čokoládových bonbónů (ideálně Maltesers – dají se běžně koupit, mimo jiné např. v IKEA)
Všechny ingredience na polevu dáme do misky a hřejme v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon po dobu 2 – 3 minut.
Každou minutu polevu vyndáme a promícháme, jinak se čokoláda může spálit. Jakmile je po promíchání poleva hladká a celistvá, necháme ji stát asi 90 minut, až zhoustne.
Hnědý cukr, mléko a máslo dáme do misky. Tu dáme do mikrovlnné trouby a hřejme na nejvyšší výkon za občasného promíchání asi 4 minuty, až se máslo rozpustí a směs se nespojí.
Smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao postupně zašleháme do připravené tekuté směsi. Poté přidáme dvě vejce.
Takto vytvořené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy o průměru cca 20 cm. Dáme do trouby a pečeme cca 55 minut. Použijte případně test se špejlí (Špejli zapíchneme do korpusu a pokud ji vytáhneme suchou, korpus je hotov) Korpus necháme asi 5 minut chladnout ve formě. Poté jej vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Zatímco korpus chladne, připravíme si krém.
V míse vyšleháme krémový sýr a máslo – oboje v pokojové teplotě, dokud nevznikne celistvý hladký krém.
Vmícháme do něj kakao, špetku soli, rozpuštěnou zchladlou čokoládu (pouze rozpuštěnou, ne vařící), zakysanou smetanu a nakonec cukr.
Zchladlý korpus rozkrojíme na čtyři pláty, potřeme krémem a dort necháme 90 minut vychladit a ztuhnout.
Poté jej po celém povrchu potřeme připravenou polevou a ozdobíme ho čokoládovými bonbóny.