Bulgur s černou čočkou, kuřecím masem a zeleninou
Chtěla jsem ochutnat nové potraviny a objevila jsem bulgur a černou čočku. Dvě jídla, která pro mě byla naprosto cizí. Tak proč je nevyzkoušet dohromady. Výsledek? Ohromující!
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1/2 hrnku bulguru se sušenými rajčaty a olivami
- 1/2 hrnku černé čočky
- 2 kuřecí prsa
- 1 mrkev
- 1 list kapusty
- 1/2 zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- trochu oleje
Postup
1
Nejdříve namočíme bulgur spolu s čočkou a necháme cca 10 mimut namočené.
2
Mezitím si oloupeme mrkev a nakrájíme na kostičky. Kapustu nakrájíme na proužky.
3
Očistíme maso a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Na pánev nalijeme olej a necháme rozehřát. Přidáme maso a orestujeme. Můžeme posolit.
4
Bulgur s čočkou scedíme, dáme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby suroviny byly celé potopené. Přidáme nakrájenou zeleninu, sůl a pepř a vaříme, dokud se vývar nevyvaří a vše bude měkké. (Cca 15–20 minut.) Pokud zůstane ještě nějaký vývar, scedíme.
5
Do uvařených surovin přidáme kuřecí maso a můžeme podávat. :)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}