Vláčné jablečné čtverečky s karamelovou polevou
Tahle dobrota zmizí rychlostí blesku. Ideální varianta receptu známá jako “buchta na plech”, ovšem povýšená na vyšší úroveň. Jablka v těstě dodají korpusu nadýchanou a zároveň vláčnou strukturu, kterou skvěle doplní máslovo-cukrová poleva na každém čtverečku. 🙂

Ingredience
Korpus
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky krupicového cukru
- 1 lžička skořice
- 110 g másla
- 1 hrnek vody
- 110 g ztuženého tuku
- ½ hrnku podmáslí
- ½ lžičky jedlé sody
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 hrnky jablek, zbavených jadřince, oloupaných a nakrájených na kousky
Poleva
- 110 g másla
- 6 lžic mléka
- 1½ hrnku moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ⅛ hrnku karamelového toppingu
Postup
V míse smíchejte mouku, cukr a skořici. Dejte bokem.
Do rendlíku vložte máslo, vodu a tuk. Přiveďte k varu a přisypte moučnou směs. Zamíchejte a přilijte podmáslí, přisypte sodu a přidejte vejce a vanilku. Nakonec vmíchejte jablka a těsto vlijte do vymazaného plechu s vyššími okraji/zapékací misky o velikosti 35×30 cm.
Pečte na 200 °C přibližně 20 minut. Poté nechte chladnout aspoň 15 minut.
Mezitím si připravte polevu. V misce promíchejte máslo s mlékem a vložte do mikrovlnky. Nechte máslo zcela rozpustit. Poté přisypte moučkový cukr, přilijte vanilku a karamelový topping. Promíchejte dohladka a rovnoměrně rozlijte na vychladlý korpus.
Mohlo by vás zajímat:
dezerty jablka karamel poleva skořice sladké recepty snadné recepty
Zdroj: www.chef-in-training.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře