Vláčné jablečné čtverečky s karamelovou polevou

Tahle dobrota zmizí rychlostí blesku. Ideální varianta receptu známá jako “buchta na plech”, ovšem povýšená na vyšší úroveň. Jablka v těstě dodají korpusu nadýchanou a zároveň vláčnou strukturu, kterou skvěle doplní máslovo-cukrová poleva na každém čtverečku. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 110 g másla
  • 1 hrnek vody
  • 110 g ztuženého tuku
  • ½ hrnku podmáslí
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky jablek, zbavených jadřince, oloupaných a nakrájených na kousky

Poleva

  • 110 g másla
  • 6 lžic mléka
  • 1½ hrnku moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ⅛ hrnku karamelového toppingu

Postup

1

V míse smíchejte mouku, cukr a skořici. Dejte bokem.

2

Do rendlíku vložte máslo, vodu a tuk. Přiveďte k varu a přisypte moučnou směs. Zamíchejte a přilijte podmáslí, přisypte sodu a přidejte vejce a vanilku. Nakonec vmíchejte jablka a těsto vlijte do vymazaného plechu s vyššími okraji/zapékací misky o velikosti 35×30 cm.

3

Pečte na 200 °C přibližně 20 minut. Poté nechte chladnout aspoň 15 minut.

4

Mezitím si připravte polevu. V misce promíchejte máslo s mlékem a vložte do mikrovlnky. Nechte máslo zcela rozpustit. Poté přisypte moučkový cukr, přilijte vanilku a karamelový topping. Promíchejte dohladka a rovnoměrně rozlijte na vychladlý korpus.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Super zdravé a rychlé fitness sušenky ze 2 ingrediencí

Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota

Mrkvánky

Kakaová buchta s tvarohem a lesním ovocem

Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)

Jáhelník s jablky

Pohankové čoko muffiny

Recept na domácí rajský protlak

Tapioka pudink s kaki

Bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Luxusní malinovo-pistáciový cheesecake

Chřestové řezy z listového těsta