fbpx

Dort “Daniela” s pudinkovým krémem, marmeládou a kandovanými květy

Bohatě zdobený a lehký květovaný dort, který potěší a zahřeje u srdíčka.

IMG_20170909_1130281

Ingredience na 10 porcí

Korpus

  • 6 ks vejce
  • 6 lžic oleje
  • špetka soli
  • 250 g hladké mouky
  • 240 g cukru

Krém

  • 2 pudinky
  • 0,5 l mléka
  • 100 g cukr moučka
  • 120 g másla
  • marmeláda dle chuti

Kandované květy

  • Ke kandování bychom měli použít pouze jedlé květy a květy bez chemického ošetření. Vhodné jsou plátky růže, máta,meduňka, levandule,
    nebo měsíček.
  • 60 g cukru
  • 1-2 bílky

Postup

Celkový čas přípravy: 85 min

1

Na korpus oddělíme bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s cukrem do velmi tuhé hmoty. Do bílků poté přidáme ostatní ingredience a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 min.

pastel-2
2

Na krém uvaříme puding a necháme ho vychladnout. Po vychladnutí pomalu přidáváme máslo s cukrem. Šleháme do velmi hladké a krémové hmoty.

3

Na kandované květy rozkvedláme v nádobce bílky spolu s krystalovým cukrem. Květy do cukru s bílkem namáčíme a sušíme na sluníčku nebo v sušičce po dobu 1 hodiny.

4

Dort nazdobíme tak, že ho natřeme ve uvnitř marmeládou a krémem. Obě půlky přiklopíme k sobě a celý dort potřeme krémem. Okolo ho ozdobíme trubičkami vaflového typu a sepneme stuhou. Dort zdobí živé a kandované květiny přímo ze zahrádky.

Mohlo by vás zajímat:
Dezerty

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře